Hesabım
    Akademi, Will Smith Hakkındaki Yönetim Kurulu Toplantısının Tarihini Öne Çekti

    Oscar Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 8 Nisan'da Will Smith'in tokat olayını ve sonuçlarını tartışmak için toplanıyor.

    Akademi Yönetim Kurulu, 94. Oscar yayını sırasında Chris Rock'ı tokatlayan Will Smith'in eylemlerini ve sonuçlarını görüşmek üzere 8 Nisan Cuma günü toplanacak. Başlangıçta 18 Nisan'da düzenlenmesi planlanan toplantı, Smith'in Akademi'den istifa etmesinin ardından 10 gün erkene çekildi. 

    Variety'de yer alan habere göre, Akademi tarafından gönderilen ve Akademi başkanı David Rubin tarafından imzalanan mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Will Smith'in 27 Mart'taki Oscar yayını sırasındaki davranışları nedeniyle Smith'e yönelik olası yaptırımları ele almak için, önceden planlanan 18 Nisan toplantısı yerine, 8 Nisan Cuma sabahı, saat 9:00'da (PT) bir yönetim kurulu toplantısı çağrısında bulunuyorum. Bay Smith'in 1 Nisan Cuma günü Akademi üyeliğinden istifa etmesinin ardından, askıya alma veya ihraç etme artık mümkün değildir ve yasal olarak öngörülen zaman çizelgesi artık geçerli değildir. Bunun zamanında ele alınması ilgili herkesin yararınadır."

    Will Smith'in Akademi üyeliğindne istifa etmesi büyük ses getirmişti ancak esasında bu durum aktörün ileriki tarihlerde Oscar'a aday gösterilmesine ya da ödülü almasına engel teşkil etmiyor. Smith yalnızca bundan sonraki dönemde Akademi'de oy kullanamayacak. Kendisi istifa ederek, ihraç kararının da önğne geçen ünlü oyuncu hakkında Akademi'nin alacağı karar merakla bekleniyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top