Hesabım
    Chan Wook Park Filmi ‘Decision to Leave’in Hakları Mubi'de!

    Film, prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapacak

    Koreli yönetmen Chan Wook Park'ın önümüzdeki ay Cannes'daki yarışma bölümünde gösterilecek olan dedektif gizemi filmi "Decision to Leave", Mubi akış platformu tarafından ABD ve Birleşik Krallık'ta vizyona girecek. Kendisini küresel bir distribütör, yayın hizmeti ve prodüksiyon şirketi olarak tanıtan Mubi, Güney Koreli CJ Entertainment ile yaptığı bir anlaşmayla Kuzey Amerika, İngiltere, İrlanda, Türkiye ve Hindistan dahil olmak üzere birçok bölgenin hakkını aldı.

    Mubi, "Film, ABD ve İngiltere'de 2022 sonbaharında planlanan çıkış tarihleriyle sinemalarda gösterime girecek ve ardından özel bir Mubi yayın akışı planlanacak." açıklamasında bulundu. Moho Film (“Sympathy for Lady Vengeance”, “Thirst”, “The Handmaiden” ve “Snowpiercer”) tarafından üretilen “Decision to Leave”, “Parasite” stüdyosu CJ ENM tarafından sunuldu.

    Filmde, Park Hae-il (“The Host,” “Memories of Murder”) ve Çinli Tang Wei (“Lust, Caution,” “Blackhat”) başrolde yer alıyor. Devam eden cinayet soruşturmasında baş şüpheli olan bir karakterin hikayesi anlatılıyor. Kore sinemasının en etkili yönetmenlerinden biri olan Park, daha önce 2003'te Oldboy, 2009'da Thirst ve 2016'da The Handmaiden ile Cannes'daydı. “Oldboy”, 2002'de “Sympathy for Mr. Vengeance” ve 2005'te “Sympathy for Lady Vengeance”ı da içeren bir “intikam üçlemesinin” parçasıydı. Park, Hollywood'daki ilk çıkışını Nicole Kidman ve Mia Wasikowska'nın başrolde oynadığı “Stoker” ile yaptı. 

    CJ Entertainment film bölümü, Lee Chang-dong'un “Secret Sunshine”, Bong Joon-ho'nun “Snowpiercer” filmiyle birlikte rekorlar kıran “Miss Granny”, “Ode to My Father” ve “Roaring Currents”ı içeren bir filmografiye sahip. Elbette, en önemlilerinden biri Bong'un Oscar ödüllü filmi “Parasite" olarak görülüyor. Şirketin bu yıl Cannes'da ikinci bir filmi daha var. Önceki Palme d'Or ödülünü kazanan Kore-eda Hirokazu'nun ilk Korece uzun metrajlı filmi “Broker”.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top