Hesabım
    "Top Gun: Maverick"in Yönetmeni, Meg Ryan ve Kelly McGillis'in Devam Filmi İçin Geri Dönmesini İstememiş

    Yönetmen Joseph Kosinski verdiği bir röportajda "her hikayenin geriye dönüp bakmasını istemediğini" açıkladı.

    2022 yazının en çok beklenen filmlerinden biri olan "Top Gun: Maverick"in şimdiden hem 2022'nin hem de bazı eleştirmenlere göre tüm zamanların yaz mevsimi gişe rekorlarını kıracağı düşünülüyor. Dünya prömiyerini geçen hafta San Diego'da yapan, Cannes'daki prömiyerinin ardından ise seyircilerle buluşacak olan devam filminde ilk bakışta göze çarpan bazı eksiklikler var. 1986 yapımı ilk film "Top Gun"daki kadın başroller devam filminde yer almıyor.

    Filmin yönetmeni Joseph Kosinski, Insider'a verdiği röportajda, "Her hikayenin her zaman geçmişe bakmasını istemedim. Yeni karakterler tanıtmak önemliydi" diyerek ilk flmdeki bazı önemli krakterleri filmin dışında bırakma kararını savundu.

    "Top Gun: Maverick" Tom Cruise'un ikonik deniz havacısı Pete "Maverick" Mitchell karaterini takip ediyor ve merhum arkadaşı Goose'un oğlu Teğmen Bradley Bradshaw (Miles Teller) nam-ı diğer Rooster da dahil olmak üzere TOPGUN mezunlarından oluşan bir müfrezeyi tehlikeli bir görev için eğitmesini anlatıyor. 

    Yeni karakter Rooster, "Maverick"in duygusal dönüm noktası olduğu için, hikaye doğal olarak ilk filmde Meg Ryan tarafından oynanan, Goose'un eşi ve Rooster'ın annesi olan Carole karakterini içeriyor. Fakat ne Ryan ne de Maverick'in ilk filmdeki sevgilisini canlandıran Kelly McGillis filmde rol alıyor.

    McGillis 2019'da Entertainment Tonight'a görünüşü nedeniyle rol için kendisine yaklaşılmadığını söylemişti: "Yaşlıyım, şişmanım ve yaşıma uygun görünüyorum. Ve tüm sahnenin konusu bu değil."

    Bunun yerine "Maverick", Jennifer Connelly tarafından oynanan Penny Benjamin'i hikayeye dahil ediyor. Penny karakteri ilk filmde sadece "Amiralin kızı" olarak anılıyordu. Kosinski, "Bahsedildiğini duyduğumuz ancak daha önce hiç görmediğimiz bir karakter olan Penny Benjamin, Jennifer Connelly'i bu filme dahil etmek için harika bir fırsattı. Devam filmi için Penny, Maverick'in öğretmenlik yaptığı uçuş okulunun yakınında bir barı olan bekar bir anne" açıklamasını yaptı.

    Orijinal yıldız Val Kilmer, "Iceman" Kazansky rolünü yeniden canlandırıyor, fakat "Top Gun: Maverick" kadrosunda ayrıca yeni yüzler olarak Glen PowellJay Ellis ve Monica Barbaro da yer alıyor. Ekran dışında Lady Gaga, yeni şarkısı "Hold My Hand" ile "Top Gun" evrenine katılıyor. Ayrıca Oscar ödüllü Hans Zimmer da film müziklerine katkıda bulundu.

    "Top Gun: Maverick" 27 Mayıs'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top