Hesabım
    Emin Alper’in Cannes Seçkisindeki Filmi “Kurak Günler”in Afişi Yayınlandı

    “Kurak Günler” Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilecek.

    "Tepenin Ardı", "Abluka", "Kız Kardeşler" gibi başarılı filmlerin yanı sıra BluTV'nin sevilen dizisi "Alef"e de imza atanEmin Alper'in dördüncü uzun metraj filmi "Kurak Günler" (Burning Days), bu yıl 75. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin "Belirli Bir Bakış" bölümünde gösterilecek.

    Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı olan filmin ilk resmi afişi bugün paylaşıldı. Senaryosu da Emin Alper'e ait olan filmin başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç üstleniyor. filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Erol BabaoğluErdem ŞenocakSelin YeninciSinan DemirerNizam NamidarAli Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor.

    Filmin konusu kısaca şöyle: Çiçeği burnunda bir savcı olan Emre'nin tayini Balkaya kasabasına çıkar. İşini büyük bir ciddiyetle yapmaya çalışan Emre, Belediye Başkanı Selim Bey ve kasaba halkı tarafından saygıyla karşılanır. Yer altı suyunun kullanılması çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanması kasabada ciddi bir sorun yaratır. Selim Bey de büyük borularla yer altı sularını kasabaya bağlayacak olan büyük projesini hayata geçirmeye çalışır. Ancak Selim, yerel bir gazete sahibi olan Murat başta olmak üzere ciddi bir muhalefetle karşı karşıya kalır. Murat, Emre'yi belediye başkanına karşı kışkırtmaya çalışsa da Emre olaylara temkinli yaklaşır. Kısa bir süre sonra yapılacak olan yerel seçimlerde taraf olmaktan kaçınmaya çalışan Emre, ona karşı yükselen sesler sonucu kendisini zor bir durumun içinde bulur. Çok geçmeden Emre, bir kısır döngü içine hapsolur.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top