Hesabım
    Christian Bale'in "Thor: Love and Thunder"daki Karakteri "Gorr" Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

    Christian Bale, 4. solo Thor filminde Gorr The God Butcher (Tanrı Kasabı Gorr) karakteriyle karşımıza çıkacak. "Peki ama kim bu Gorr?" diye soranları buraya alalım...

    Merakla beklediğimiz Marvel filmi "Thor: Love and Thunder"ın (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) uzun fragmanı nihayet yayınlandı ve bu filmle birlikte Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olan Oscar'lı oyuncu Christian Bale'i ilk kez göz önüne çıkardı.

    Filmde Chris Hemsworth,Tessa Thompson,Natalie Portman gibi isimlere eşlik edecek olan Christian Bale, "Gorr The God Butcher" (Tanrı Kasabı Gorr) karakterini canlandıracak. Fragmanda gördüğümüz üzere, Gorr'un görünümü de en az lakabı kadar ürkütücü. Peki kim bu Gorr ve filmde nasıl bir rol üstlenecek? Gelin birlikte inceleyelim...

    Çizgi romanlarda Gorr, kendisini var olan her Tanrı'yı ortadan kaldırma görevine adamış ve bu uğurda binlerce yıldır emek veren bir kötü karakterdir. Gorr'un eylemleri sonunda onu İskandinav Şimşek Tanrısı Thor'a götürür. 

    Gorr'un Tanrıları yok etmek için zorlu bir yolculuğa girişmesinin nedeni, çocuklarını korumak için ettiği duaların mitolojideki hiçbir Tanrı tarafından cevaplanmamasıdır. Gorr, Slav, Yunan ve diğer mitolojilerden Tanrıları öldürebilmiş olsa da Thor her zaman onun için zorlu bir rakip olmuştur ve ikisi yüzyıllar boyunca birbirlerine karşı savaşmaktadır.

    Gorr'a ilk bakışı sunan fragman, karakterin çizgi romanlardaki görünüşünü yansıttığını da ortaya koydu. Bale soluk teni ve delici gözleriyle oldukça tehditkar görünüyor. Daha önce Christopher Nolan'ın çok beğenilen üçlemesinde Batman'e hayat veren ve pek çok kişi için sinemanın en iyi Batman'i olan Bale, bu üçlemenin ardından bir daha herhangi bir çizgi roman filminde rol almak istemediğini açıklamıştı. Gerekçesi ise bu tarz filmlerin oyunculuk açısından kendini geliştirme fırsatı sunmamasıydı. Ancak Taika Waititi'den ve senaryodan etkilendiği için Gorr rolünü kabul etti.

    Karakterin Thor'la bazı ikonik karşılaşmaları, Jason Aaron'ın 2012'de başlayan yedi yıllık çizgi roman serisinde yer aldı. Aaron daha sonra Jane Foster'ı yeni Gök Gürültüsü Tanrısı olarak geri getirerek Mighty Thor karakterini de tanıttı.

    Hayranlar, Aaron'ın Thor çizgi romanlarındaki etkisini "Thor: Love and Thunder"da kesinlikle hissedecekler. Yunan mitolojisinden bir başka büyük tanrı olan Zeus'u tanıtan filmde, Tanrı Kasabı Gorr, amacını tamamlamak için bazı ölümlüleri ve ölümsüzleri öldürecek. Christian Bale'in nasıl bir Marvel kötüsü olduğunu, film vizyona girdiğinde, yani 8 Temmuz'da göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top