Hesabım
    Johnny Depp, Amber Heard'e Karşı Açtığı Karalama Davasını Kazandı

    Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki karalama davasında jürinin kararı açıklandı.

    Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki karalama davası nihayet sonuçlandı. Johnny Depp, Amber Heard'in aile içi şiddet ve istismar iddialarının iftira olduğunu ve bu iftiraların kendi kariyerine zarar verdiğini belirterek bu davayı açmış ve Heard'den 50 milyon dolar talep etmişti. Amber Heard de Depp'e 100 milyon dolarlık bir karşı dava açmıştı.

    Jüri, Johnny Depp'i haklı bularak, Amber Heard'in yazdığı Washington Post makalesinin ünlü oyuncuyu karalama niteliği taşıdığına karar verdi. Eski çift, aralarındaki tüm şiddet haberlerine rağmen anlaşmalı bir şekilde boşanmış, ancak Heard'in 2018 yılında yazdığı makalede  "aile içi şiddeti temsil eden bir halk figürü" haline geldiğini belirtmesiyle Johnny Depp medya tarafından "eşini döven koca" olarak etiketlenmişti. 

    Johnny Depp'in karalama davası da bu makaleye dayanıyordu, çünkü tam da bu makale yayınlandıktan sonra Disney kendisini Karayip Korsanları serisinden çıkardı, Warner Bros. ise Fantastik Canavarlar serisinden ayrılmasını "istedi". (Johnny Depp - Amber Heard arasında yaşananlar hakkında daha fazla bilgili için buraya tıklayarak ilgili dosyamıza gidebilirsiniz.)

    Jüri, Amber Heard'in evlilikleriyle ilgili iddialarının yanlış olduğunu belirterek yalnızca Depp'e değil, onun dışındaki birçok insana da iftira niteliğinde olduğuna karar verdi. Aynı zamanda hareketlerinin "kötü niyet" taşıdığı belirtildi. 

    Jüri üyeleri, yaşanan olaylarda iki tarafın da birbirini karalamaya yönelik hareket ettiğini belirtti. Dava sonucunda çıkan karara göre Heard, Johnny Depp'e 15 milyon dolar tazminat ödeyecek. Johnny Depp'in de Amber Heard'e 2 milyon dolar ödemesine karar verildi. 

    Johnny Depp, İngiltere'de olduğu için karar duruşmasına katılmazken, Amber Heard mahkemede hazır bulundu ve karar okunurken tepkisiz kaldı. Ardından bir açıklama yayınlayan Heard, hayalkırıklığına uğradığını dile getirdi. 

    Depp ise yazılı bir açıklama yaparak, "Altı yıl sonra jüri bana hayatımı geri verdi, çok mutluyum" dedi ve sözlerini "gerçek hiçbir zaman yok olmaz" diyerek bitirdi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top