Hesabım
    Taika Waititi, Natalie Portman'ı "Thor: Love and Thunder"a Geri Dönmeye Nasıl İkna Etti?

    Natalie Porman'ın Jane Foster / Mighty Thor olarak Chris Hemsworth'e eşlik edeceği "Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü" 8 Temmuz'da sinemalarda!

    "Thor: Love and Thunder" (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) filminin yönetmeni Taika Waititi, Natalie Portman'ı Thor'un dünyasına geri dönmeye nasıl ikna ettiğini anlattı. 

    Portman, ilk kez 2011'de Kenneth Branagh tarafından yönetilen "Thor" filminde astrofizikçi Jane Foster olarak seyirci karşısına çıktı ve Alan Taylor tarafından yönetilen "Thor: Dark World" (Thor: Karanlık Dünya) filmiyle bu role geri döndü.

    Thor'un üçüncü solo filmi olan "Thor: Ragnarok"ta yönetmen koltuğuna Taika Waititi geçti ancak Jane Foster bu filmde yer almamıştı. Dördüncü Thor filminde ise Portman bir kez daha Chris Hemsworth'e eşlik etmek üzere geri dönüyor. Üstelik bu filmde Jane Foster'ı Mighty Thor olarak göreceğiz. 

    Waititi, Hemsworth ve filmde Valkyrie karakterini canlandıran Tessa Thompson ile birlikte katıldığı Fandango All Access röportajında Portman'ı geri dönmeye nasıl ikna ettiğini şu sözlerle anlattı:

    "Evine gittim ve bana bir bardak su verdi… Sanırım Ragnarok ile yaptığımız şey, bu filmleri diğer oyunculara da çekici kıldı. Christian [Bale] gerçekten bunu gördü ve 'eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorum' dedi. Natalie de... Sanırım sadece şundan emin olmak istiyordu... Bunu nasıl söyleyeceğimi bile bilmiyorum, ama... o ilk filmlerdeki karakteri, muhtemelen bu filmlerden istediğimiz kadın karakterin en heyecan verici versiyonu değildi. Onunla sadece o karakteri değiştirmek istediğim gerçeği hakkında konuşmalıydım, tıpkı Thor'un karakterini Ragnarok için değiştirdiğimiz ve ona maceracı ve daha eğlenceli olması için biraz daha izin verdiğimiz gibi... Çünkü Natalie gerçekten komik bir insan..."

    Waititi'nin yorumunun en dikkate değer kısımlarından biri, eski Thor filmlerini Jane Foster'ın "en heyecan verici olmayan versiyonunu" sunduğunu söyleyerek "Thor" ve "The Dark World"ü kadın karakteri tasvirlerinden dolayı biraz eleştirmesi oldu. Bu iki film, gerçekten de Portman gibi Akademi Ödüllü bir aktrise layık olmayan bir Jane versiyonunu sunuyordu.

    Taika Waititi, "Love and Thunder" için Jason Aaron'ın Mighty Thor çizgi roman serisinden unsurları hikayeye dahil etti. Bu çizgi romanlarda Jane, kanser tedavisi görürken Gök Gürültüsü Tanrısı'nın güçlerini kazanıyordu. "Love and Thunder"da Jane yalnızca Thor'un sevgilisi olmakla kalmayacak; Mighty Thor unvanını üstlenecek, Mjolnir'i kullanacak ve Gorr'u kenardan izlemek yerine doğrudan Thor ile birlikte onunla mücadele edecek. 

    "Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü" 8 Temmuz'da sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top