Hesabım
    Samuel L. Jackson: "Oscar Tuzağı Filmlerde Rol Almaktansa Nick Fury Olmayı Tercih Ederim"

    Samuel L. Jackson, tek hedefi Oscar olan filmleri ve rolleri kovalamaktansa Nick Fury karakterini canlandırmayı tercih edeceğini açıkladı.

    Hollywood'un gözde aktörlerinden Samuel L. Jackson'ın şimdiye kadar kazandığı tek Oscar, bu yıl aldığı Onur Ödülü oldu. Ancak ünlü oyuncu bunu pek umursamıyor. Los Angeles Times ile bir röportaj gerçekleştiren Jackson, Oscar kazanmak ya da Oscar tuzağı rolleri kovalamaktansa Marvel Sinematik Evreni'ndeki Nick Fury karakterini canlandırmayı tercih edeceğini söyledi. 

    Jackson, kariyerinin bir döneminde, oynadığı filmlerle ilgili olarak "bunun için bir Oscar kazanmalıydım" şeklinde düşündüğünü fakat bunu yıllar önce atlattığını, uzun zamandır Oscar'lara önem vermediğini dile getirdi: "Oscar'ın bir oyuncu olarak başarımın veya başarısızlığımın ölçüsü olmasına asla izin vermem. Başarı ölçütüm mutluluğumdur: Yaptığım işten memnun muyum? Heykel peşinde koşan filmler yapmıyorum. Bilirsiniz, 'Bu filmi yaparsan Oscar kazanırsın' Hayır, teşekkürler. Nick Fury olmayı ya da elimde bir ışın kılıcıyla Mace Windu olarak eğlenmeyi tercih ederim."

    Samuel Jackson ayrıca, "Oscar'lara giderken her zaman eğlenirim. Sunucu olduğum zamanlarda bir hediye sepeti almayı dört gözle bekliyorum. Akrabalarıma bir şeyler veriyorum; kızım ve karım bir şeyler çıkıyor. Güzel..." dedi ve Oscar'larla bunun dışında bir ilgisi olmadığını belirtti: "Olmayı seçtiğim adam bu ve ben onunla iyiyim. Memnunum çünkü ben buyum. İnsanların tişörtlerde gördüğü replikleri söyleyen adamım. Tüm kariyerlerine rağmen, kimsenin bir filmde söyledikleri tek bir satırı alıntılayamayacağı aktörler var. İnsanlar ne kadar delireceğimi veya kaç kere küfür edeceğimi görmek için filmlerimi izlemeye gidiyor."

    Bu, Jackson'ın şimdiye kadar bir Oscar heykeline sahip olması gerektiğine inanmadığı anlamına gelmiyor. Oyuncu, Mart ayında The Sunday Times'a, Quentin Tarantino'nun "Pulp Fiction" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı olarak gösterildiğinde Oscar kazanması gerektiğini söyledi. Jackson o yıl Martin Landau (Ed Wood), Chazz Palminteri (Bullets Over Broadway), Paul Scofield (Quiz Show) ve Gary Sinise (Forrest Gump) karşısında aday gösterilmişti ve Oscar'ı Landau kazanmıştı.

    Samuel Jackson'ın Nick Fury rolünü yineleyeceği Marvel dizisi "Secret Invasion" ve "Captain Marvel" devam filmi "Marvels" şu anda post prodüksiyon aşamasında. "Marvels" 2023 yılında vizyona girecek, "Secret Invasion" ise bu yıl içinde izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top