Hesabım
    Christian Bale, "Thor: Love and Thunder"dan Çıkartılan Dans Sahnesini Anlattı

    Bale, Gorr karakteri için esin kaynaklarını ve Taika Waititi ile planladıkları dans sekansını anlattı.

    8 Temmuz'da vizyona girecek olan "Thor: Love and Thunder"da (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) Christian Bale'i Tanrı Kasabı Gorr (Gorr the Godbutcher) rolüyle izleyeceğiz.

    Gorr, çocuklarını korumak için ettiği duaların hiçbir tanrı tarafından işitilmemesi sonucunda kendisini mitolojide var olan tüm tanrıları yok etmeye adamış bir karakter. Filmde Gorr ve Thor (Chris Hemsworth) arasındaki mücadelenin bizi bir başka mitolojik tanrı olan Zeus'a (Russell Crowe) götürdüğünü de göreceğiz. 

    Christian Bale, Total Film ile gerçekleştirdiği röportajda, filmin yönetmeni Taika Waititi ile birlikte bir dans sahnesi planladıklarını ancak bu sahnenin sonunda çıkartıldığını anlattı. Bu dans sahnesi İngiliz şarkıcı Kate Bush'un müziği eşlinde olacaktı. 

    Bale, "Taika ve ben bütün bir dansı yapmak istedik, ki bunu yapamadık ama üzerinde çalıştığımız bir sürü Kate Bush işi vardı" dedi ve "Sanırım bunu filmin son haline koymasına asla izin verilmeyeceğini fark etti. Role hazırlanırken en sık baktığım şeyin Come to Daddy'nin Aphex Twin videosu olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun son filmde olup olmayacağını bile bilmiyorum." ifadelerinde bulundu.

    Bush'un "Hounds of Love" albümünden "Running Up That Hill" adlı şarkısı, Stranger Things'in dördüncü sezonunda yer aldıktan sonra yeniden canlandı ve İngiltere listelerinde bir numara oldu.

    Christian Bale ayrıca, Gorr için esin kaynaklarından bir diğerinin 1922 tarihli alman yapımı "Nosferatu" filmi olduğunu belirtti. Karanlık bir film olan "Nosferatu" için Bram Stoker'ın Drakula romanının resmi olmayan bir uyarlaması dneilebilir. Bu sessiz film, vampirimsi kötü adamı Kont Orlok nedeniyle kendi döneminde çok korkutucu olarak kabul edildi. Benzer şekilde, Bale'i bahsettiği Aphex Twin "Come to Daddy" müzik videosunda Nosferatu'nun vampir kötü adamına benzeyen solgun ve rahatsız edici bir yaratık var.

    Bale'in Gorr'u, Nosferatu'nun Kont Orlok'una fiziksel olarak benzerlik taşıyor ve aynı korkutuculuğu paylaşıyor fakat bahsedilen dans sahnesinden anladığımız kadarıyla Waititi bu ürpertici karatere eğlenceli bir yan katmak üzerine çalıştı. 

    Tanrı Kasabı Gorr'un nasıl bir karakter olduğu, şimdiye kadar yayınlanan fragmanlarda pek fazla açık edilmedi. Dolayısıyla filmden ve bu karakterden her şeyi bekleyebiliriz... 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top