Hesabım
    Yen Mad Max Filmi "Furiosa" Hangi Dönemi Anlatıyor?

    "Furiosa"nın resmi özeti, filmin Mad Max dünyasında tam olarak nerede durduğunu açığa çıkardı.

    Warner Bros., George Miller'ın "Furiosa" filminin, Mad Max dünyasına nasıl uyacağını ortaya koyan özetini yayınladı.

    Post-apokaliptik bir dünyada, Avustralya'nın çorak topraklarında yalnız bir serseriyi konu alan, onu kendi dünyasında gezinirken, kötü çetelerle çatışmasını, hayatta kalmaya çalışanları korumaya yardımcı olmasını anlatan Mad Max serisinin1979 - 1985 arasındaki ilk üç filminde Mad Max rolünü Mel Gibson canlandırdı. 

    Miller, 2015 yılında "Mad Max: Fury Road" ile büyük bir geri dönüş yaptı. Bu sefer Mad Max rolünü Tom Hardy üstlenirken; Charlize Theron, Citadel diktatörü Immortan Joe'nun bir sürücüsü olan Furiosa karakterine hayat verdi. Filmde, Furiosa, Joe'ya isyan ediyor ve Max'in yardımıyla kaçırılan gelinlerinin pençelerinden kurtulmasına yardım etmeye çalışıyordu.

    Fury Road, kısa sürede tüm zamanların en iyi aksiyon filmlerinden biri olarak anılmaya başladı. Gişedeki büyük başarısının yanı sıra 6 Oscar ödülü kazandı. Kısa süre sonra başrolünü Anya Taylor-Joy'un üstleneceği "Furiosa" adlı filmin duyurusu yapıldı. 

    Furiosa karaterining gençliğini anlatacak bu filmi çekimleri başladı ancak hikayenin Mad Max dünyasında tam olarak nerede durduğu belli değildi. Warner Bros'un yayınladığı resmi film özeti, bu konuyu netleştirdi.

    Furiosa'nın resmi özeti şu şekilde: Dünya düşerken, genç Furiosa Yeşil Diyar'dan kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus tarafından yönetilen bir motor sürüsünün eline geçer. Bu sürü Wasteland'de hızla yayılırken, başında Immortan Joe'nun olduğu Kale'ye rastlar. İki Tiran hakimiyet için savaşırken, Furiosa eve dönüş yolunu bulmak için tek bir şansa sahiptir. 

    Fury Road'da, Furiosa'nın Yeşil Diyar'dan alındığı anlatılmıştı ama ayrıntıya girilmemişti. "Furiosa" tam da bu dönemden sonrasını anlatacak. Ayrıca özetten anladığımız kadarıyla Joe filmde büyük bir yere sahip olacak. doalyısıyla Miller'ın bu karakterin geçmiş hikayesini ele almak için de fırsatı olacak. 

    2024 yılında seyirciyle buluşacak olan filmde Anya Taylor-Joy'a Chris Hemsworth eşlik ediyor. Hemsworth'ün hangi karaktere hayat vereceği resmi olarak açıklanmadı fakat kötü bir karakteri canlandıracağı açıklanmıştı. Aktörün Şavaş Lordu Dementus karakteriyle izleyici karşısına çıkması olası görünüyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top