Hesabım
    Elvis, Amerika Gişesine Sağlam Girdi

    Müziğin kralı, gişenin zirvesine yerleşti!

    Austin Butler'ın Rock 'n' Roll'un kralı olarak başrolde yer aldığı, Baz Luhrmann'ın biyografik filmi Elvis, ilk açılış gününde 12,7 milyon dolar ile ilk sırayı aldıktan sonra yerel gişede 30 milyon dolar gibi beklenenden daha iyi bir açılışa doğru koşuyor. Bu, Imax ve diğer premium ekranlarda yeniden yayınlanması sayesinde beşinci hafta sonunda müthiş işler yapan Top Gun: Maverick'in önünde hafta sonunu kazanması için yeterli olabilir.

    Warner Bros.'tan gelen Elvis'in daha yaşlı sinemaseverlere teşekkür etmesi gerekiyor: İzleyicilerin şu ana kadar yüzde 65'i 35 yaşın üzerinde ve yüzde 30'u 55 yaşın üzerinde. Doğal olarak, Luhrmann'ın çılgın Elvis Presley biyografisi Güney'de en iyi performansı gösterdi. İzleyiciler, Rotten Tomatoes'taki yüzde 79'luk eleştirmen puanına kıyasla, ona bir A- CinemaScore verdi.

    Filmde Tom Hanks kötü şöhretli müzik yöneticisi Albay Tom Parker rolünde ve Olivia DeJonge (The Visit) Priscilla Presley rolünde yer alıyor. Rakamlar tutarsa, Black Phone, Jurassic World: Dominion, Elvis, Top Gun: Maverick ve Lightyear sayesinde dört ya da beş filmin 20 milyon doların üzerinde hasılat yapması pandemi döneminde bir ilk olacak. Elvis gibi, Blumhouse ve Universal'ın The Black Phone'u da yerel ilk çıkışında beklenenden daha iyi gidiyor. 18-34 yaş arası sinemaseverlerin beğenisini kazanan film, cuma günü 10.2 milyon dolar hasılat elde etti ve hafta sonunu 23,3 milyon dolarla bitirebilir. 

    Bu haftanın başlarında küresel olarak 900 milyon doları aşan Top Gun: Maverick, pandemi döneminin en iyi filmlerinden biri oldu. Geçen yılki Spider-Man: No Way Home, Kuzey Amerika'da 804.7 milyon dolar kazanmıştı. Universal ve Amblin'in Jurassic World Dominion'ı, yurt içinde 300 milyon doları aştığı ve dünya çapında 700 milyon dolara yaklaştığı için üçüncü hafta sonunda da memnun etmeye devam ediyor. Dinozorlar, öngörülen 26.2 milyon dolar ile üçüncü sırada yer alıyor. Disney ve Pixar'ın Lightyear'ı, bir hafta önce 51 milyon dolara açıldıktan sonra ikinci hafta sonunda hızla düşüyor. Animasyon aile filmi, bir Pixar filmi için eşi görülmemiş bir düşüşle 18 milyon ila 20 milyon dolar arasında bir hafta sonu hasılatı ile yüzde 64 veya daha fazla düşüş yaşıyor gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Baz Luhrmann, Dört Saatlik Bir 'Elvis' Olduğunu Doğruladı
    • "Elvis" Hakkında İlginç Bilgiler
    • Austin Butler "Elvis" Rolüne Hazırlanırken Her Gün Karate Antrenmanı Yapmış!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top