Hesabım
    Chris Pratt, Zannedildiği Gibi Dindar Biri Olmadığını Açıkladı

    Ünlü aktör, LGBTQ karşıtı bir kilisenin üyesi olması konusundaki iddiaları da yalanladı.

    Chris Pratt, dini görüşleri hakkındaki bazı yaygın algıları değiştirmeye çalışıyor. Jurassic World üçlemesinin yıldızı, Men's Health dergisiyle gerçekleştirdiği röportajda, insanların düşündüğü kadar dindar olmadığını söyledi. Pratt ayrıca, iyi belgelenmiş günahların tarihi nedeniyle organize dini şiddetle eleştirdi.

    "Din, uzun zamandır çok baskıcıydı" diyen Pratt sözlerine "Gerçekten dindar bir insan olmamama rağmen dinin yüzü olacağımı bilmiyordum." diyerek devam etti: "Bence dindar olmakla, dini insanları kontrol etmek, insanlardan para almak, çocukları istismar etmek, toprak çalmak, nefreti haklı çıkarmak arasında bir ayrım var. Her ne ise. Her insanın kalbindeki kötülük, dinin arkasına geçti ve gezintiye çıktı."

    2019 yılında, transseksüel aktör Elliot Page, Pratt'i ünlü LGBTQ+ karşıtı Hillsong Kilisesi'ne dahil olduğu iddiasıyla ifşa etmişti. Pratt bu konudaki iddiaları da yanıtlayarak "Hillsong'a gitmedim, hatta Hillsong'ta hiç bulunmadım. O kiliseden kimseyi tanımıyorum." dedi. Ünlü aktör 2019 yılında yaptığı bir açıklamada ise bu kilisenin üyesi olduğu alenen reddetmemiş, Page'in açıklamalarının altına bir yorum yazarak "Son zamanlarda 'belirli bir insan grubundan nefret eden' ve 'kötü bir şekilde LGBTQ karşıtı' olan bir kiliseye ait olduğum öne sürüldü. Hiç bir şey gerçekten bu kadar uzak olamaz. Ben herkesin, diğer insanların yargılarından bağımsız olarak istediğini sevmeye hakkı olduğuna inanan bir adamım." demişti.

    Pratt'in açıklaması şöyle devam ediyordu: "Kilisem benim için önemlidir ama hiçbir kilise beni ya da hayatımı tanımlamaz. Ben herhangi bir grubun sözcüsü değilim. Değerlerim kim olduğumu tanımlar. Bu dünyada daha az nefrete ihtiyacımız var, daha fazla değil."

    Şu anda Hillsong Kilise'siyle bir bağı olduğunu reddeden aktör, Justin ve Hailey Bieber'in de katıldığı Zoe Kilisesi'ne katıldığını açıkladı. Ancak bu kilise de eşcinsellik karşıtı görüşleri nedeniyle eleştiri altında. Kilisenin kurucusu papaz Chad Veach, eşcinselliği porno bağımlılığı ve aldatma ile aynı gösteren "Heart of Man" (2017) belgeselinin yapımcılığını üstlenmişti. 

    43yaşındaki Pratt'e yönelik sosyla medya nefretinin bir diğer dayanağı ise aktörün ikinci eşi Katherine Schwarzenneger'e kendisine "sağlıklı bir çocuk" verdiği için teşekkür etmesi olmuştu. Pratt'in Anna Faris ile birlikteliğinden doğan ilk çocuğu sağlık sorunlarıyla mücade ederken böyle bir paylaşım yapmasıyla sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

    Bu konuya da değinen Pratt şunları söyledi: "Bir sürü haber çıktı ve 'Bu çok ürkütücü. Chris Pratt'in ilk çocuğu prematüre doğduğu için, sağlıklı bir kız doğuran eşine teşekkür etmesine inanamıyorum. Bu eski karısına bir iğneleme' denildi. Bu berbat bir şey. Oğlum bir gün bunları okuyacak. Dokuz yaşında. Ve bunlar dijital taşa kazınmış durumda. Bu beni gerçekten çok rahatsız etti. Bunun için ağladım. Hayatımdaki bu kutsamaların -yakınlarım için- gerçek bir yük olmasından nefret ediyorum."

    Chris Pratt, 1 Temmuz'da Amazon Prime'da yayınlanacak "The Terminal List" dizisi ve 8 Temmuz'da vizyona girecek olan "Thor: Love and Thunder" ile izleyici karşısına çıkacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top