Hesabım
    HBO Max, Türkiye Faaliyetlerini Askıya Aldı

    Türkiye pazarına girmesi merakla beklenen dijital platform HBO Max'in Türkiye faaliyetlerini durdurduğu iddia ediliyor.

    Disney Plus'ın ardından Türkiye pazarına girmesi dört gözle beklenen diğer bir dijital platform olan HBO Max'in Türkiye'de açılma planlarını şimdilik askıya aldığı iddia ediliyor. 

    WarnerMedia'nın dijital platformu olan HBO Max, ABD'nin ardından geçtiğimiz Ekim ayında Kuzey Avrupa ülkelerinde ve İspanya'da da yayına başlamıştı. HBO Max'in Türkiye'de de bu yıl içerisinde yayına başlaması bekleniyordu ancak TV100'den Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Türkiye İçerik İcra Direktörlüğünü Mia Edde’nin, baş yapımcılık görevini de Nermin Eroğlu’nun yaptığı HBO Max platformu için Türkiye ve birkaç ülkede yapılması planlanan faaliyetler durduruldu. 

    Geçtiğimiz aylarda, platformun Türkiye Genel Müdürü olarak, Turkcell TV Plus'ın Genel Müdürü ve FOX Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Barış Zavaroğlu'nun atandığı duyurulmuştu. Şu anda gündemde olan Türkiye faaliyetlerini durdurma kararıyla ilgili olarak resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

    HBO Max, platformda yayınlanacak ilk yerli içerik olarak OJO Pictures'tan, başrollerini Nejat İşler ve Aslıhan Gürbüz'ün üstleneceği  "Kör Noktası" isimli diziyi satın almış, fakat daha sonrasında bu dizi için ertleme kararı almıştı. Birçok yerli içeriğe yatırım yapan HBO’nun, küresel ekonomik göstergelerdeki olumsuz görünüş nedeniyle küçülme ya da duraklama planladığı tahmin ediliyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top