Hesabım
    Michael Mann Açıkladı: "Heat 2" Geliyor!

    Michael Mann, "Heat" (Büyük Hesaplaşma) filminin devam kitabını sinemaya uyarlama kararı aldı.

    Usta oyuncular Al Pacino ile Robert De Niro'yu ilk kez, aynı sahneyi paylaşmak üzere bir araya getiren 1995 tarihli "Heat" (Büyük Hesaplaşma) filminin devamı çekilecek. Filmi kaleme alan ve yöneten Michael Mann, filmin devamı olarak yazdığı romanı da sinemaya uyarlamaya kara verdiğini açıkladı. 

    Michael Mann'in, Edgar ödüllü yazar Meg Gardiner ile birlikte yazdığı "Heat 2: A Novel" başlıklı kitap, Heat'te izlediğimiz olayların hemen sonrasında geçiyor. Ayrıca geri dönüşlerle, filmde gördüğümüz olayların öncesini de anlatıyor.

    Geçtiğimiz haftalarda Tribeca Film Festivali'nde özel bir "Heat" gösterimi gerçekleşmiş ve Al Pacino ile Robert De Niro gösterimin ardından söyleşiye katılmışlardı. Al Pacino, kitabın sinemaya uyarlanması durumunda gençliğini Timothee Chalamet'nin canlandırmasını istediğini dile getirmişti fakat o dönemde henüz film hakkında bir açıklama yapılmamıştı.

    Empire Magazine'e konuşan Michael Mann, kitabı kesinlikle film yapmayı planladığını açıkladı ve bunun görkemli bir film olacağını vurguladı: "Tamamen film olması planlanıyor… Mütevazı bir film mi? Hayır. Çok pahalı bir dizi mi? Hayır. Bu büyük bir film olacak."

    Mann, bu kararının arkasında, "Heat"in diğer filmlerinin aksine popüler kültürde önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. "Kendimi bütün dünyanın bu filme aşina olduğu konusunda kandırabilirim, fakat filmin 20 yıldır ev videolarındaki önemini kontrol ettiğinizde bu gerçek" diyen Mann, "İnsanlar hala izliyor, hala onun hakkında konuşuyor. Bu bir marka. Heat, bir bakıma bir evren. Ve bu kesinlikle çok büyük ve iddialı bir devam filmini haklı çıkarıyor" ifadelerinde bulundu. 

    Michael Mann'in sıradaki projesi, başrollerini Adam Driver ve Penelope Cruz'un üstleneceği "Ferrari" filmi. Uzun süredir planlanan biyografik filmin çekimlerinin bu yıl içinde başlaması bekleniyor. "Heat 2"yi izlemek için önümüzde uzun bir zaman var gibi görünse de şimdiden heyecanlanmamak elde değil...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top