Hesabım
    Marvel'ın En Destansı Süper Kahraman Savaşı "Thor 5"te Olacak!

    "Thor: Love and Thunder"ın jenerik sonrası sahnesi, Marvel Sinematik Evreni'nin en büyük kahraman savaşının ipucunu verdi.

    Marvel'ın son zamanlardaki jenerik sonrası sahnelerde yeni karakterler tanıtma geleneğinden "Thor: Love and Thunder" da nasibini aldı. Filmin ilk jenerik sonrası sahnesinde, muhtemelen Marvel Sinematik Evreni'nin bundan sonraki filmlerinde önemli bir rol oyanayacak olan Hercules karakteri tanıtıldı. 

    "Thor: Love and Thunder"da, Tanrı Kasabı Gorr (Christian Bale) ile mücadelesinde diğer tanrıların yardımını almak isteyen Thor (Chris Hemsworth), Jane Foster (Natalie Portman) ve Valkyrie (Tessa Thompson) ile birlikte Zeus'un (Russell Crowe) huzuruna çıktığını gördük. Filmin mizahi tonunu yansıtan bu sahnede, Russell Crowe'un Zeus yorumu da eğlenceli ve komik bir tarzdaydı. 

    Ancak, daha sonraki sahne gösterdi ki filmin Zeus'u tanıtma şekli aslında bir yanlış yönlendirmeydi. Zeus'un huzurunda geçen bu komik sahne daha sonrasında, Marvel Sinematik Evreni'nin Thanos'tan bile daha büyük olabilecek bir düşmanı tanıtan hikaye örgüsüne bağlandı. 

    Zeus, Thor'a yardım etmeyi reddetip Korg'u parçalayınca, Thor onu kendi yıldırımıyla öldürdü - en azından öldürdüğünü sandı - ve daha sonra silahı alıp kaçtı. Jenerik sonrası sahnesinde, Zeus'un ölmediği ve Thor'u en büyük düşmanı olarak hedefe koyduğu ortaya çıktı. Zeus, Thor'un peşine düşmesi için, en ünlü oğlunu Herkül'ü görevlendirdi ve böylece Brett Goldstein'ın Hercules karakteriyle Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olacağı duyuruldu. 

    Zeus'un hayatta kalması ve Herkül'ün gelişi, bu iki karakterin, muhtemel devam filmi "Thor 5"te ön planda olacağının sinyalini veriyor. Gelecek filmde ya da filmlerde Thor ve Hercules arasında yaşanacak destansı bir savaş izlememiz büyük bir olasılık. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse, Marvel Sinematik Evreni tarihindeki en büyük ve en acımasız kahraman savaşını izleyeceğiz demektir. 

    Daha önce Iron Man ve Kaptan Amerika'nın, Thor ve Hulk'un karşı karşıya geldiğini gördük. Fakat bir tanrı olan Thor ve yarı tanrı olan Herkül'ün Marvel versiyonu arasında yaşanacak bir kavganın epik boyutta gerçekleşeceği ortada. 

    Herkül, fiziksel güç açısından, Marvel evrenindeki en güçlü varlıklardan biri ve aynı zamanda tanrısal bir dayanıklılığa, çevikliğe, dokunulmazlığa ve onu yaşlanmadan ölümsüz kılan bir iyileştirme faktörüne sahip. Ayrıca Thor'un çekici Mjolnir ve baltası Stormbreaker ile savaşmak için önemli bir silah olacak altın bir gürz kullanıyor. 

    Diğer yandan Thor da yıldırım çağırmak için doğuştan gelen tanrısal gücü gibi, Herkül'ün sahip olmadığı güçlere ve yeteneklere sahip. En güçlü Marvel kahramanlarından biri olmasına rağmen zaman zaman öldürme konusunda tereddüt yaşaması, onu Herkül'ün acımasızlığı karşısında biraz zayıflatacak olsa da Thor tüm gücüyle mücadele edecektir. 

    Beşinci Thor filminin gelip gelemyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak "Thor: Love and Thunder"ın sonunda "Thor Geri Dönecek" ifadesi yer aldı. Ayrıca Chris Hemsworth de Thor rolünü bırakmaya niyetli olmadığını dile getirdi. Dolayısıyla Marvel hayranları şimdiden "Thor 5"in geleceğine kesin gözüyle bakıyorlar ve olası bir Thor - Hercules karşılaşması için heyecanlanıyorlar...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top