Hesabım
    Son Zamanlarda Hollywood'da Kim Ne Kadar Kazanıyor?

    Hollywood'un gözde isimlerinin son filmlerinden aldıkları ücretler açıklandı.

    Hollywood'un en çok kazanan oyuncuları denildiğinde akla gelen ilk isim hiç kuşkusuz Tom Cruise. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir raporda, Cruise'un film başına kazandığı miktarın yapım stüdyolarından daha fazla olduğu ortaya çıkmıştı. Cruise'un kazancının bu kadar yüksek olmasının nedeni ise, filmden aldığı oyunculuk ücretine ek olarak filmin gişe kazancından ve dijital platform satışlarından da yüzde alıyor olması. 

    Son filmi "Top Gun: Maverick"in dünya çapında 1 milyar dolardan daha fazla hasılat elde ettiğini düşünürsek, Tom Cruise'un Hollywood'un en çok kazanan aktörü olması hiç şaşırtıcı değil. Variety'de yer alan bir rapora göre Cruise "Top Gun 2"nin bilet satışlarından toplamda 100 milyon doların üstünde gelir elde edecek. Dolayısıyla Cruise ve listedeki diğer isimlerin kazançları arasında büyük bir uçurum var.

    Bu yıl Oscar'lardaki skandal tokat olayına imza atan Will Smith, Apple TV+ için çekilen "Emancipation" filminden 35 milyon dolar kazanırken; Leonardo DiCaprioMartin Scorsese filmi "Killers of the Flower Moon" için 30 milyon dolar alıyor. Ayrıca Brad Pitt de Joseph Kosinski tarafından yönetilecek olan Formula 1 filminden 30 milyon dolar alacak. 

    DC'nin merakla beklenen filmi "Black Adam"da başrolü üstlenen Dwayne Johnson, başrolü Ryan Reynolds'la paylaşacağı müzikal "Spirited" için Will Ferrell, "Extraction 2" için Chris Hemsworth, "Hızlı ve Öfkeli 10" için Vin Diesel ve "Venom 3" için Tom Hardy 20 milyon dolar kazanacaklar. Ayrıca 2019 tarihli "Joker"den 4.5 milyon dolar kazanan Joaquin Phoenix de "Joker 2" için 20 milyon dolar alacak.

    Merakla beklenen diğer bir DC filmi olan "Aquaman ve Kayıp Krallık"ın yıldızı Jason Momoa film için 15 milyon dolar alırken; Greta Gerwig'in "Barbie" filminde başrolü paylaşan Margot Robbie ve Ryan Gosling 12.5 milyon dolar kazanıyorlar. "Stranger Things" yıldızı Millie Bobby Brown'ın "Enola Holmes" devam filminden alacağı ücret ise 10 milyon dolar.

    Listenin sonlarında yer alan Robert Downey Jr.Matt Damon ve Emily Blunt "Oppenheimer" için dörder milyon dolar alıyorlar. Hollywood'un en üst seviye aktörleri arasında yer almalarına rağmen filmden aldıkları ücretin bu kadar düşük olmasının nedeni muhtemelen yıldızlarla dolu kalabalık filmde nispeten daha küçük roller üstlenecek olmaları. Başroldeki Cillian Murphy'nin ne kadar kazandığı ise bilinmiyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top