Hesabım
    Amerika Gişesinin Yeni Lideri: "Dragon Ball Super: Super Hero"

    Anime film gişenin liderliğini, Brad Pitt'li "Suikast Treni"nden devraldı.

    Ağustos ayını büyük bir durgunlukla geçiren Ameirka gişesinde bu hafta sonu beklenmedik bir sıralama yaşandı. Anime film "Dragon Ball Super: Super Hero" beklentileri aşarak 20.1 milyon dolarlık bir açılış hasılatına imza attı ve gişenin zirvesine yerleşti.

    Başrolünü Idris Elba'nın üstlendiği korku ve macera filmi "Beast" de "Dragon Ball" gibi bu hafta sonu vizyona girdi ancak filmin açılış hasılatı 11.6 milyon dolarda kaldı. Gişenin ikinci sırasındaki "Beast"in hasılatını neredeyse ikiye katlaması "Dragon Ball"un başarısını daha önemli kılıyor. 

    Son iki haftanın gişe lideri olan Brad Pitt'li "Suikast Treni" bu hafta iki sıra birden gerileyerek, gişenin üçüncü sırasına yerleşti. Hafta sonu hasılatı 8 milyon dolar olan filmin ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 69 milyon dolara ulaştı. Yapımı yaklaşık 86 milyon dolara mal olan "Suikast Treni"nin dünya çapındaki hasılatı ise 123 milyon dolar. 

    Vizyondaki 13. haftasında gişe rekorları kırmaya devam eden "Top Gun: Maverick" bu hafta sonu, 5.9 milyon dolarla Amerika gişesinin dördüncü sırasında yer alıyor. Filmin Amerika'daki toplam hasılatı 683 milyon doları aştı. Böylece "Top Gun: Maverick", "Avengers: Infinity War"u geçerek Amerika'da tüm zamanların en çok izlenen 6. filmi oldu. 

    5.8 milyon dolarlık hafta sonu hasılatıyla Top Gun'ın hemen peşinden gelen "DC Süper Evciller Takımı" Amerika gişesinin beşinci sırasına yerleşerek ilk beşi tamamladı. Listenin devamındaki filmlerin hasılatlarının 4 milyon doların altında kalması gişenin durgunluğunu yansıtıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top