Hesabım
    "Top Gun: Maverick" Yükselmeye Devam Ediyor!

    Top Gun: Maverick, Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nı geçerek Amerika'nın en çok gişe hasılatı elde eden 6. filmi oldu.

    1980'li yılların unutulmaz filmlerinden biri olan "Top Gun"ın 36 yıl sonra gelen devam filmi "Top Gun: Maverick" gişe rekorları kırmaya devam ediyor. Vizyondaki 13. haftasını geride bırakan filmin Amerika gişesindeki toplam hasılatı 683 milyon dolara ulaştı. 

    "Top Gun: Maverick" böylece ABD'de Tüm Zamanların En Çok Hasılat Eden Filmleri listesinde, "Avengers: Infinity War"u geçerek 6. sıraya yükseldi. "Infinity War" ise 678 milyon dolarlık hasılatıyla 7. sıraya geriledi. 

    Tom Cruise liderliğindeki filmin bu başarısı göründüğünden daha önemli çünkü "Infinity War", Marvel Sinematik Evreni'nin 10 yıl boyunca gişe rekortmeni olan birçok filminin destansı zirvesi olarak tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi tarafından heyecanla bekleniyordu.

    "Top Gun: Maverick"in arkasında ise böyle bir hayran kitlesi ve beklenti yoktu. Ancak film vizyona girdiği andan itibaren izleyicileri sinema salonlarına çekme konusundaki başarısını sürdürdü. Şimdi filmin listedeki diğer filmleri geçip geçemeyeceği merakla bekleniyor. 

    Amerika gişesinde tüm zamanların en çok kazanan ilk 5 filmi şu şekilde:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top