Hesabım
    Netflix'in "Bioshock" Uyarlamasını Francis Lawrence Yönetecek

    "Bioshock" için "Açlık Oyunları" yönetmeni Francis Lawrence ve "Logan" senaristi Michael Green iş başında!

    Uzun süredir hayata geçirilmeye çalışılan "Bioshock" film projesi, Netflix çatısı altında yeniden ilerlemeye başladı. Netflix, oyunu uyarlama çalışmalarına başladığını geçtiğimiz Şubat ayında duyurmuştu. Daha öncesinde, Karayip Korsanları yönetmeni Gore Verbinski de film üzerinde çalışmış ancak proje yüksek bütçesi nedeniyle 2008 yılında rafa kaldırılmıştı. 

    Netflix'in "Bioshock" uyarlamasının yönetmenliğini "Açlık Oyunları" serisinin yanı sıra "Red Sparrow", "I am Legend", "Constantine" gibi filmlere imza atan Francis Lawrence üstlenecek. Lawrence son olarak Netflix için, yakında seyirciyle buluşacak olan Jason Momoa başrollü "Hayaller Diyarı"nı (Slumberland) yönetti.

    "Bishock"un senaryosunu yazması için "Blade Runner 2049" ve "Logan" filmlerinin senaryolarını kaleme alan Michael Green ile anlaşma sağlandı. Francis Lawrence şu sıralarda Açlık Oyunları serisinin yeni prequel filmi "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes"in çekimlerini gerçekleştiriyor. Filmin yapım süreci tamamlanana kadar Green'in senaryoyu bitirmesi ve devamında da "Bishock"un çekimlerine başlanması planlanıyor. 

    İlk olarak 2007'de 2K Games tarafından piyasaya sürülen Bioshock, 1960'larda ve yıllar önce bilimsel bir ütopya olan, şimdi kendi hırsları tarafından tüketilip yok olmanın eşiğine gelen ve çılgın genetik deneylerin egemenliğine giren denizaltı şehri Rapture'da geçiyor. 2010 yılında piyasaya sürülen "Bioshock 2"de aynı ortamda geçerken, 2013 tarihli "Bioshock Infinite" oyuncuları 1910'lu yıllara ve Kolombiya'daki bir hava şehrine götürdü.  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top