Hesabım
    Top Gun: Maverick, Black Panther'i Geçti!

    Top Gun: Maverick, Amerika'nın en çok gişe hasılatı elde eden 5. filmi oldu.

    Yaz sona ererken "Top Gun: Maverick", Amerika'da tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 5. filmi olarak rekor kırmaya devam ediyor. Film, Tom Cruise'un etkileyici kariyerinin en yüksek hasılat yapan filmi olarak listenin en başında yerini sağlamlaştırdı ve 2022'nin en çok kazanan filmi unvanını aldı. 

    Geçen ay Marvel'ın "Avengers: Infinity War" filminden, gişe tarihinde gıptayla bakılan bir noktayı çalan "Top Gun: Maverick" için izleyiciler hala sinemalara akın ediyor ve gerçekçi aksiyon sahneleriyle övgü toplayarak seyircilere heyecanlı anlar yaşatan filmin tekrar tekrar izlenmesi gişe rekorlarının birbiri ardına kırılmasını sağlıyor. 

    Vizyona girmesinin üstünden 15 hafta geçen "Top Gun: Maverick", Kuzey Amerika'da toplam 701 milyon dolar hasılata ulaştı ve 700 milyon dolar hasılat eden 2018 tarihli "Black Panther"i geçerek en çok kazanan filmler listesinde 5. sıraya yükseldi. "Top Gun: Maverick"in küresel gişedeki hasılatı ise 1 milyar 44 milyon dolara ulaştı. Bu, halihazırda dijital olarak ulaşılabilen bir film için daha önce duyulmamış bir kazanç.

    Bu açıdan Tom Cruise'un her fırsatta filmi "büyük ekran" için yaptıklarını vurgulamasının seyircide karşılık bulduğu çok açık: seyirciler filmi hala sinemada deneyimlemek istiyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu Ulusal sinema Günü dolayısıyla yapılan ucuz sinema bileti kampanyasında da izleyicilerin tercihi "Top Gun: Maverick" oldu ve film ABD gişesinin ikinci sırasına yükseldi. 

    Amerika gişesinde tüm zamanların en çok kazanan ilk 5 filmi artık şu şekilde:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top