Hesabım
    "Jurassic World: Hakimiyet"ten Büyük Başarı!

    Pandemi döneminde dünya çapında 1 milyar dolar hasılat elde edebilen üçüncü filmi "Jurassic World: Hakimiyet" oldu.

    Universal Pictures ve Amblin Entertainment'ın Haziran ayında vizyona giren "Jurassic World Dominion" filmi, biraz geç de olsa, 1 milyar dolarlık küresel gişe hasılatına ulaşarak serinin başarısını devam ettirdi. Film böylece, 2021 sonunda vizyona giren "Spider-Man: No Way Home" ve 2022 Mayıs'ında vizyona giren "Top Gun: Maverick"in ardından 1 milyar dolar sınırını aşabilen 3. pandemi dönemi filmi oldu.

    2015 yılında seyirciyle buluşan "Jurassic World" filmi dünya çapında 1.6 milyon dolar kazanmıştı. 2018 tarihli devam filmi "Jurassic World: Fallen Kingdom" ise 1.3 milyon dolar küresel hasılata imza attı. Karışık eleştiriler alan "Jurassic World: Dominion"un Kuzey Amerika'daki kazancı hem serinin en düşüğü oldu hem de 1993 yılında efsaneyi başlatan "Jurassic Park" filminin bile altında kaldı ancak film yine de tüm dünyada seyircileri sinema salonlarına çekmeyi başardı. 

    İkinci filmde yönetmenliği Juan Antonio Bayona'ya devreden Colin Trevorrow'un yönetmen koltuğuna geri döndüğü film, serinin yıldızları Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard'ı orijinal filmin yıldızları Sam NeillLaura Dern ve Jeff Goldblum'la bir araya getirerek Jurassic efsanesini şimdilik noktaladı.

    Yapımcı Frank Marshall, Ocak ayında Slash Film ile gerçekleştirdiği bir röportajda, "Jurassic World: Camp Cretaceous" gibi dizilerin yanı sıra ilerleyen dönemde daha fazla Jurassic filmi gelebileceğinin sinyalini vermişti. Henüz açıklanan resmi bir çalışma olmasa da bu kadar kazançlı bir evrenin terk edilmesi pek mümkün değil, dinozorlar er ya da geç beyaz perdeye mutlaka geri dönecektir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top