Hesabım
    16. Londra Türk Film Festivali'nden Renkli Açılış

    Türk filmleri Londralı sinemaseverlerle buluşacak. <br />

    16. Londra Türk Film Festivali 4-18 Kasım tarihleri arasında "Londra'da Boğaz Sefası" sloganı ile Londralı izleyicilere geniş kapsamlı Türk filmleri seçkisi sunacak.

    Her sene genişleyen programı ile basının daha çok ilgisini çeken ve Türk sinemasının seçkin örneklerini Londralı seyircilerle buluşturmayı hedefleyen 16. Londra Türk Film Festivali, önceki akşam "Leicester Square"deki Empire Sineması'nda düzenlenen açılış gecesi ile başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği festivalin açılışı, Prensesin Uykusu'nun dünya prömiyeri ile yapıldı.

    Devlet protokolünün yanı sıra, sanat dünyasından Türk ve yabancı birçok ünlü simanın katıldığı prömiyer öncesi düzenlenen törende, Türk sinemasının duayen oyuncularından Şener Şen'e Golden Wings Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi. Şener Şen, ekranlara da yansıyan teşekkür konuşmasında, enerjisini ve mizah duygusunu halen koruduğunu da gösterdi.

    Ayrıca bu yıl Digitürk'ün sponsorluğunu üstlendiği Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü Bal'a verildi. Golden Wings heykelciğinin yanı sıra 30,000 Pound değerindeki dağıtım kontratı ile de ödüllendirilen film, İngiltere ve İrlanda sanat sinemaları zincirinde gösterime girerek tüm Britanya seyircisine ulaşma imkanı da yakalayacak.

    Festival Programı ve Seyirci Ödülü

    Festivalde büyük ödül için yarışan filmler dışında, yeni filmlerden derlenmiş seçkin bir program yer alıyor.

    Öne çıkan filmleri arasında özellikle Yumurta ve Süt, Serseri Mayınlar, Turkuaz adlı filmi ve Londra Türk Film Festivali'nin ilk psikolojik korku filmi olan Özgür Uyanık'ın Soho'da çekilen Resurrectıng The Street Walker isimli filmi uluslararası alanda tanınan Türk yönetmenlerin filmleri olarak Londralı sinemaseverlerle buluşacak.

    Ayrıca Amerikalı yönetmen Bahtı Kara'sı, Siyah Beyaz'ı, Kosmos'u, Çoğunluk'u, Karanlıktakiler, Kavşak'ı, programdaki önemli diğer filmler.

    Festivalde gösterilen bütün filmler seyirciler tarafından oylanacak ve en çok oyu alan film Seyirci Ödülü almaya hak kazanacak. Seyirciler ayrıca gösterim sonrası söyleşilerde festivale katılan yönetmen ve oyuncular ile tanışma şansına sahip olacaklar.

    Festival yeni yetenekleri destekleme hedefiyle Selda Çiçek'in ilk filmi olan, aile dramı İncir Çekirdeği ve bir şehir ve beş yeni yönetmeni bir araya getiren Kars Öyküleri'ni seyirciyle buluşturacak.

    Kısa Filmler ve Belgeseller

    Festival kapsamında gösterilecek uzun metraj belgesel filmler arasında ise çarpıcı bir ezan okuma yarışmasının öyküsünü anlatan 'Müezzin' ve Martina Priessner'ın uzun süre Almanya'da yaşadıktan sonra İstanbul'a dönen Türkiyeli göçmenleri konu alan Yedek Memleket belgeseli yer alıyor.

    Festivalin kısa film programı son yıllarda Türkiye'de ve Türkiye dışında üretilen her biri özgün 13 kurmaca ve iki belgesel filmden oluşuyor.

    Festival filmlerinin gösterimi 15 gün boyunca Apollo Sineması Picaddilly Circus ve Rio Sineması Dalston'da gerçekleştirilecek.

    Festivalin resmi tanıtım videosu da programdaki filmlerden derlenmiş küçük bir kolaj:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top