Hesabım
    'Gölgeler ve Suretler'in Galası Yapıldı!

    Derviş Zaim'in 6. filmi 11 Mart'ta vizyonda...

    Yönetmenliğini Kıbrıslı Türk yönetmen Gölgeler ve Suretler' filminin KKTC galası, dün Lefkoşa'da yapıldı.

    11 Mart'ta vizyona girecek film, yönetmen Derviş Zaim'in, "Tabutta Rövaşata", "Filler ve Çimen", "Çamur", "Cenneti Beklerken" ve "Nokta"dan sonraki 6. filmi. Gala gecesinde filmini değerlendiren Derviş Zaim, 1960'ların Kıbrıs'ını anlatan Gölgeler ve Suretler Filmi'nin bir galayla taçlandırılmasının kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. Gölgeler ve Suretlerin, 60'lı yılları geniş anlamda ele alan ilk film olmasından dolayı da büyük önem taşıdığını kaydeden Zaim, filmin genç kuşaklara tarih bilgisi açısından çok yararlı olacağını belirtti.

    Filmi, adada Kıbrıslı Türkler ve Rumlarla birlikte yaptıklarını belirten Zaim, "Bunun ayrı bir sembolik önemi olduğunu düşünüyorum" dedi. Zaim, filmin, "aradaki meselelerin konuşulmasına küçük bir katkıda bulunacağını" umduğunu ifade etti.

    Gala gösterimini, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, çok sayıda bakan ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği yetkilileri ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de izledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, o günleri yaşamayanlar, o günleri görmeyenler için filmi izlemelerini tavsiye etti. Filmin birçok mesaj verdiğini belirten Eroğlu, Kıbrıs Rum Kesimi'nde gösterilmesine nasıl bir tepki verileceğine ilişkin soru üzerine ise, "Herhalde hoş karşılamazlar." dedi. Filmde politika yapılmamaya çalışıldığına işaret eden Eroğlu, filmin Rum tarafında gösterilmesiyle 'böyle günler yaşanmıştı' diyeceklerini düşündüğünü dile getirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top