Hesabım
    Özen Film'den Basın Açıklaması

    SİYAD'ın Kerem Akça'ya açılan tazminat davasına karşı çıkması üzerine, davanın taraflarından Özen Film'den basın açıklaması yapıldı...

    Sinema yazarı Kerem Akça’ya açılan dava nedeniyle, Siyad’ın yayınladığı basın bildirisini bu sabah sizlerle paylaşmıştık. Geceler Bizim (Wir sind die Nacht) filmi için çıkan gazete yazısına istinaden açılan davada SİYAD, üyesi olan Kerem Akça’ya destek verdiğini açıklamıştı. SİYAD’ın bu açıklamasına karşılık, Özen Film’den bu gün itibariyle gelen son basın bildirisini de sizlerle paylaşıyoruz:

    "Özen Film 1941 yılında Türk Anonim Şirketi olarak kurulmuş ve o yıldan beri aynı özenle ticaret hayatına devam etmiş Türkiye'nin en köklü ve saygın film şirketlerinden biridir ve hatta en eskisidir. Bunca yıldır Siyad'ın yaptığı basın açıklamasında da belirttiği gibi kişi hak ve özgürlüklerine olan inancımız ve eleştirmenlerimize olan saygımızla hiçbir şekilde filmlerimizin eleştirilmesi hususunda herhangi bir olumlu ya da olumsuz tepki vermediğimiz bir gerçek. Elbette ki filmlerimizi eleştirmek sinema eleştirmenlerinin görevi ve biz şirket olarak bu görevi yerine getirebilmeleri için canla başla onlara destek olmaya devam ediyoruz.

    Sn. Kerem Akça'nın yazısı bir film eleştirisi değil Özen Film'i karalamak adına kaleme alınmış bir yazı olduğunu göreceksiniz. Sayın Akça yazısında film hakkında eleştiri yapmayacağını ancak DVD'den seyredip yorum yapacağını da açıkça yazmış. Amacının eleştiri olmadığını belirtmiş ve firmamızın kişisel haklarını ihlal etmiş, şirketimizi kamuoyuna yanlış tanıtmış, zor duruma sokmuş, ekonomik çalışma özgürlüğüne mesleki ve ticari itibarına, meslek ahlakına ve saygınlığına saldırıda bulunmuştur. Sözü geçen dava bu sebepten açılmıştır.

    Yazıya konu olan film Almanya'nın uluslararası en büyük film yapımcılarından biri olan Constantin filme aittir ve filmin Almanca, İngilizce versiyonları olduğu gibi başka dillerde de versiyonlarının hazırlanmış olduğunu bilmekteyiz. Almanya bir kaç sanat filmi dışında hemen hemen tüm filmleri Almanca dublaj yapan bir ülke olduğundan filmi İngilizce dublaj yapmış olması hiç de şaşırtıcı değildir. Şirketimize sorulduğunda İngilizce versiyonunu istemiş olmamız ise Sn. Akça'yı nedense şirketimize saldıran bir yazı yazmaya itmiştir. Daha önce de bazı eleştirmenler bazı filmlere benzer şekilde başlıklar atarak seyirciye gitmeyin çağrısında bulunmuş fakat yazılarında film eleştirisi yaptıklarından dolayı hiçbiri için benzer bir durum yaşanmamıştır.

    Sn. Akça geçtiğimiz yıl da benzer bir şekilde Özen Film'in itibarını zedeleyici bir yazı yazmış hatta bu yazısında eski yazısına link vermiştir. Geçtiğimiz yıl yönetim kurulumuzun tepkisini Halkla İlişkiler Müdürü olarak durdurmayı başarmış fakat bu yıl aynı şekilde tekrarlandığında eleştirmen olarak kendisini savunacağım bir nokta bırakmamıştır. Kısacası dava bir eleştiri yazısına açılan dava değil hakaret davası niteliğindedir.

    İlgili bağlantıda Sn. Kerem Akça'nın yazısına ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımla, 

    Özen Filmcilik adına Orkide Çeçen"

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top