Hesabım
    'Blade Runner' Tekrar Geliyor!

    Şu sıralar 'Prometheus' projesinin çekimleriyle uğraşan Ridley Scott, bir efsaneyi daha diriltmeye hazırlanıyor...

    Daha önce bilim-kurgunun da westernler gibi öldüğünü söyleyen Ridley Scott'ın Yaratık (Alien)'ın DNA'sını taşıdığını söylediği Prometheus projesiyle tekrar bu türe döneceğini kimse tahmin etmiyordu. Uzun bir aradan sonra tekrar bilim-kurgu evrenine ayak basan usta yönetmen, Alien gibi yine kendisine ait bir efsaneyi, Bıçak Sırtı (Blade Runner)'ı diriltmeyi planlıyor...

    Scott'ın Fox stüdyosu ile görüşmelere başladığı ve hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını yapmayı düşündüğü projenin bir devam filmi mi yoksa hikayenin öncesini anlatan bir 'prequel' mi olacağına dair şu an için net bir bilgi yok. Tıpkı başrolde tekrar Richard Deckard rolüyle Harrison Ford'un olup olmayacağının belli olmadığı gibi.

    1982'de, Alien'ın vizyona girmesinden 3 yıl sonra çekilen ve 32 milyon dolar gişe yapan film, kısa sürede kült mertebesine erişerek bilim-kurgu türünün en nadide parçalarından biri haline gelmişti. Philip K. Dick'in kısa hikâyesinden uyarlanan film, kaçak replikantları (yapay insan/android) avlayan bir polisin hikayesini anlatıyordu.

    Prometheus'un 8 Haziran 2012'de vizyona gireceği düşünülürse, yeni Blade Runner için önümüzde daha uzun bir yol var diyebiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top