Hesabım
    New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri Sahiplerini Buldu

    Sinema çevreleri ve eleştirmenler tarafından merakla beklenen sonuçlar açıklandı...

    Oscar'ın habercisi Altın Küre'ler ve The Gotham Ödülleri'nin açıklanmasının ardından şimdi de bir diğer saygın organizasyon olan New York Film Eleştirmenleri Birliği (NY Film Critics) Ödülleri sahiplerini buldu. Dün Türkiye saatiyle akşamüstü 16 civarında başlayan oylama, En İyi Film'in belirlenmesine kadar, yaklaşık 5 saat sürdü. Yönetmen Michel Hazanavicius'un sessiz sinema dönemine yaptığı bir güzelleme olarak, izlendiği her ülkede seyirciden tam puan alan Artist (The Artist) Amerikalı film eleştirmenlerinin de hem en iyi yönetmen hem de en iyi film kategorisinde tercihi oldu.

    En iyi senaryo ödülü önümüzdeki hafta vizyonda seyretme şansı bulacağımız  Kazanma Sanatı (Moneyball)'nın uyarlama senaryosu ile Steven Zaillian ve Aaron Sorkin ikilisine giderken, üç yıl içinde oyunculuğu bırakacağını açıklayan Brad Pitt hem bu filmle hem de Terrence Malick'in Hayat Ağacı (The Tree of Life) ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kaptı. Ocak 2012'de Demir Lady Margaret Thatcher olarak seyredeceğimiz Meryl Streep bu rolü ile sayısız ödülünün arasına bu seneki film eleştirmenleri ödülünü de kattı. Jessica Chastain ise Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisine damgasını vurdu. Bu sene içerisinde Amerika'da gösterime giren 3 ayrı filmi ile Chastain film eleştirmenlerinin puanını kapmayı başardı.

    Sonuçların bir diğer ilgi çeken kategorisi ise Yabancı Dilde En İyi Film seçilen Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin/A Seperation) oldu. Asghar Farhadi'nin yönetmenliğinde çekilen ve temmuz ayında ülkemizde de gösterime giren film 'festival filmi' kategorisinde vizyonda fazla seyirciye ulaşamamış olsa da eleştirmenler gözünde rakiplerini geride bıraktı.

    2011 NY Film Eleştirmenleri Ödülleri

    En İyi Film: Artist

    En İyi Yönetmen: Michel Hazanavicius Artist

    En İyi Senaryo: Steven Zaillian ve Aaron Sorkin Kazanma Sanatı

    En İyi Erkek Oyuncu: Brad Pitt Kazanma Sanatı ve Hayat Ağacı (The Tree of Life)

    En İyi Kadın Oyuncu: Meryl Streep The Iron Lady

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Albert Brooks Drive

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jessica Chastain Hayat Ağacı, Yardımcı (The Help) ve Take Shelter

    En İyi Görüntü Yönetimi: Emmanuel Lubezki Hayat Ağacı

    En İyi İlk Film: Oyunun Sonu (Margin Call)

    En İyi Belgesel: Cave Of Forgotten Dreams

    Yabancı Dilde En İyi Film: Bir Ayrılık (İran)

    Özel Ödül: Raoul Ruiz

    Beyazperde takipçileri bu sonuçlar hakkında neler düşünüyor? Fikirlerinizi bizimle paylaşın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top