Hesabım
    İngilizlerin Bağımsızları Sahiplerini Buldu!

    14. British Independent Film Awards (İngiliz Bağımsız Film Ödülleri) sonuçları açıklanırken, geceye damgasını Tiranozor vurdu...

    Ulusal ve uluslararası festivaller ve ödüller açısından yılın en yoğun ve verimli zamanı şüphesiz ki ekimden-şubata kadar uzanan sonbahar ve kış dönemi. Her hafta başka bir yerli festival sinemaseverlere kapılarını açarken, yurtdışında da sinema birlikleri 2011'in ödüllerini dağıtmaya devam ediyor.

    Dün gece Londra Old Billingsgate Salonu'nda düzenlenen ve Chris 'Dowd'un sunuculuğunu üstlendiği gecede İngiliz Bağımsız Film Ödülleri (British Independent Film Awards) 14. kez sahiplerini buldu. Törene damgasını ise İngiliz aktör Paddy Considine'nin yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı film olan Tiranozor (Tyrannosaur) vurdu. Ülekmizde 2011 Filmekimi kapsamında izleme şansını bulduğumuz yapım, En İyi Film ve The Douglas HickoxAward Best Debut Director ödüllerinin yanı sıra, başrol oyuncusu Olivia Colman'a da En iyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. Film, rakipleri olan Utanç (Shame)Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin) ve Tinker, Tailor, Soldier, Spy ve Senna'nın arasından sıyrıldı.

    Diğer yandan gerçek bir F1 pilotunun hayatını anlatan Senna, IDA ödülünden sonra İngiliz Bağımsızları'nın da En İyi Belgesel Ödülü'ne uzandı. Her filminde kendisini biraz daha aşan, bugünlerde Dr. Jung olarak sinemada arz-ı endam eden Michael Fassbender ise merakla beklediğimiz Utanç filmindeki rolüyle En iyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

    Filmin 'kırmızı' dokusu, kafa karıştırtan kurgusu ve anne-oğul ilişkisini sorgulayan hikayesiyle Kevin Hakkında Konuşmalıyız ise yönetmen Lynne Ramsay'e hakettiği ödülü getirdi. 2011 Filmekimi'nde seyretme şansı bulduğumuz film 03 Şubat 2012'de de ülkemizde vizyona girecek.

    14. British Independent Film Awards Sonuçları:

    En İyi FilmTiranozor

    En İyi Yönetmen : Lynne RamsayKevin Hakkında Konuşmalıyız

    En İyi Senaryo : SubmarineRichard Ayoade

    En İyi Erkek Oyuncu : Michael FassbenderUtanç

    En İyi Kadın Oyuncu : Olivia ColmanTiranozor

    En İyi Erkek Oyuncu : Michael Smiley, Kill List

    En İyi Kadın Oyuncu : Vanessa Redgrave ,Coriolanus

    En İyi Belgesel Senna

    En iyi Yabancı Film : Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin)

    Variety Ödülü : Kenneth Branagh

    Jüri Özel Ödülü : Graham Easton

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top