Hesabım
    Sinemalarda Altyazılı Türkçe Filmler Artsın!

    İşitme engelli vatandaşlar sinemacılardan ve yetkililerden daha fazla duyarlılık bekliyorlar...

    İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nin girişimiyle hayata geçirilen ve daha önce haberlerimizde de yer verdiğimiz Türkçe Altyazılı Türk Filmleri Kütüphanesi, var olan altyazılı arşivini geliştirmek ve sinemada yerli yapımların işitme engelliler için Türkçe altyazılı gösterilmesini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

    Daha önce Başka Dilde Aşk, No Ofsayt ve Atlıkarınca filmlerinin sinema salonlarında Türkçe altyazılı olarak seyretme şansını yakalayan vatandaşlar şimdi de merakla beklenenFetih 1453 filmi için aynı özenin gösterilmesini talep ediyorlar. 17 Şubat'ta vizyona girecek filmi, sinemalarda Türkçe altyazılı olarak seyretmek isteyen işitme engelli vatandaşlar sosyal medya platformu Facebook üzerinden de taleplerini filmin yapım ekibine ulaştırma gayreti içindeler.

    Konunun sadece gönüllülerin inisiyatifine bırakılmamasını, devletin yetkili kurumlarının da İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nin taleplerini gündeme almasını istiyorlar.

    Bir filme altyazılı yapılmasının maliyeti yaklaşık 6-7 bin Türk lirasıyken 35mm. negatif üzerine bu altyazının basımının film başına maliyeti sadece 70-90 dolar arasında değişiyor.

    DVD seçeneklerinde Türkçe altyazısı olan yapımlar ise ağırlıklı olarak BKM çatısı altından çıkan Bana Bir Şeyhler OluyorHaybeden Gerçeküstü AşkOrganize İşler ve Yahşi Batı olarak sıralanırken, Yangın Var filminin DVD'sinin de Türkçe altyazı seçeneği ile piyasaya çıkartılması planlanıyor...

    Detaylar: http://www.ied.org.tr/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top