Hesabım
    'Babamın Sesi' Rotterdam Film Festivali'nde Görücüye Çıktı

    Film, Kaplan Ödülleri (Tiger Awards) için yarışan 15 filmden biri aynı zamanda...

    Pek çok festival gezen ilk yönetmenlik denemesi İki Dil Bir Bavul ile tanıdığımız senarist-yönetmen Orhan Eskiköy ve Doğan Zeynel, yönetmenliğini yaptıkları yeni filmleri Babamın Sesi ile 41. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’ne katıldılar. Filmin dünya galası festivalin ana yarışma bölümünde yapıldı. Yönetmenlerin yanı sıra filmin oyuncularından Gülizar Doğan ve film ekibinin de katıldığı galada filmin sunumu festival yönetmeni Rutger Wolfson tarafından gerçekleştirildi.

    Çekimleri Elbistan ve Diyarbakır’da yapılan film, Maraş Katliamı’ndan etkilenen bir ailenin hikâyesini beyazperdeye taşıyor. Aynı zamanda filmin yönetmeni olan Zeynel Doğan’ın kendi ailesinden hareketle yazılan filmin senaryosu Orhan Eskiköy'e ait. Filmin başrollerinde ise Zeynel Doğan’la beraber annesi Basê Doğan ve eşi Gülizar Doğan yer alıyor.

    Film ve festival hakkında konuşan Orhan Eskiköy, 'Babamın Sesi'nin ilk kez seyirci karşısına çıktığını ve bu yüzden oldukça heyecanlı olduklarını belirtti. Zeynel Doğan ise, filmin hikâyesi ile büyüdüğünü ve kendi ailesinin yaşadıklarının önemli bir film olarak uluslararası arenada seyirci karşısına çıkıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

    Kazananları 3 Şubat'ta açıklanacak olan Kaplan Ödülleri (Tiger Awards) için yarışan 15 filmden biri olan Babamın Sesi, 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar Platformu'nda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen proje geliştirme desteği ve Melodika tarafından verilen Post Prodüksiyon Destek Ödülü'ne layık görülürken, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da yapım desteği aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top