Hesabım
    Türk Filmleri Berlin'den Ödülle Dönüyor!

    Tepenin Ardı ve Lal Gece gösterildiği bölümlerden ödüle layık görüldü...

    Bu yıl 9-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve Avrupa'nın en önemli festivallerinden olan Berlin Uluslararası Film Festivali Türk filmlerinin yüzünü güldürdü.

    Festivalin ilk günlerinde Forum bölümünde dünya galası yapılan Emin Alper yönetmenliğindeki Tepenin Ardı, Caligari Ödülü’ne uzanırken, Generation bölümünde seyirciyle buluşan Reis Çelik'in son filmi Lal Gece ise bu bölümün büyük ödülü olan Kristal Ayı'ya layık görüldü. Dün akşam Berlin Filmhaus'ta yapılan törenle Emin Alper ödülünü jüri başkanı Rüdiger Suchsland'dan alırken teşekkür konuşmasında her sene takip ettiği ödüllerde şimdi kendisinin yer almasını büyük mutluluk olduğunu da dile getirdi. 14 yıl önce Nuri Bilge Ceylan Kasaba filmiyle aynı ödüle layık görülmüştü.

    62. Uluslararası Berlin Film Festivali'nin ödül töreni bu akşam düzenlenecek görkemli bir gece ile gerçekleştirilecek. Tören internet üzerinden de festivalin resmi hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. Mike Leigh'nin sunacağı törende En İyi Kısa Film, En İyi İlk Film ve Alfred Bauer anısına verilen özel ödülün yanı sıra ana dallardaki Gümüş Ayı ödülleri ve Altın Ayı'yı kazanan En İyi Film ödülleri sahiplerini bulacak...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top