Hesabım
    Anadolu Üniversitesi 14. Uluslararası Eskişehir Film Festivali

    Festival bu yıl 2-9 Mayıs tarihleri arasında kapılarını sinemaseverlere açıyor…

    Türkiye'nin en "üniversiteli" film festivali olma özelliğini taşıyan Anadolu Üniversitesi 14. Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu yıl 2-9 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. 14 yaşına giren festivalde bu yıl 48 uzun metraj, 35 de kısa metraj film sinemaseverlerle buluşacak. Üniversite bazında Sinema Günleri şeklinde başlayan ama bugün tüm Türkiye'nin takip ettiği uluslararası bir sinema maratonuna dönüşen Eskişehir Film Festivali'nin film programı da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine dopdolu.

    Açılışını Fransa'nın en fazla gişe yapan 3. filmi unvanına sahip Can Dostum (Intouchables) ile yapacak olan festival, artık gelenek halini alan “Onur Ödülleri ve Sinemaya Emek Ödülleri”ni Ediz Hun ve Selma Güneri'ye takdim edecek.

    Dünya sinemasının son dönem önemli örneklerinden unutulmaz kült klasiklere pek çok filmin perdeye taşınacağı festivalde, ayrıca dünya festivallerinden ödülle dönen yapımlar Türkiye'de ilk kez gösterilecek. Festivalde Türk Sineması da unutulmamış. Güzel Günler Göreceğiz, Tepenin Ardı, Yeraltı, Lal Gece gibi filmler festival programında

    Festival kapsamında düzenlenecek olan atölye çalışmaları ise “ustalardan sinema dersleri” ile sinema öğrencilerine ve sinema alanında kendini geliştirmek isteyen herkese yeni fırsatlar yaratacak.

    Festival filmleri Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü SİNEMA ANADOLU’da ve Espark CINEMAXIMUM’da gösterilecek. Bilet fiyatları herkes için 3 TL, kısa filmler ise ücretsiz izlenebilecek.

    Anadolu Üniversitesi 13. Uluslararası Eskişehir Film Festivali Web Adresi:

    http://eskfilmfest.anadolu.edu.tr/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top