Hesabım
    Kemal Sunal'ı Rahmetle Anıyoruz...

    Bugün ünlü oyuncunun aramızdan ayrılışının 12. yılı...

    Türk Sineması’nda unutulmaz İnek Şaban tiplemesiyle silinmez bir iz bırakan usta oyuncu Kemal Sunal, 12 yıl önce bugün aramızdan ayrılarak sevenlerini yasa boğmuştu.

    1973 yılında başladığı sinema kariyerinde 80’in üzerinde filme imza atan, Hababam Sınıfı, Tosun Paşa, Süt Kardeşler, Mavi Boncuk gibi birçok unutulmaz filmde karşımıza çıkan Kemal Sunal, son filmi Balalayka ’nın çekimleri için uçakla Trabzon'a giderken kalp krizi geçirmiş ve yaşamını yitirmişti.

    Türk sinemasının yeri doldurulamayacak komedyenlerinden Sunal, küçükten büyüğe herkesin sevgisini kazanırken, İnek Şaban gibi hayat verdiği çoğu rolde bazen saf, şanslı ama iyi yürekli karakterleri canlandırdı.

    1974 evlenen, Ali ve Ezo adlarında iki çocuğu olan oyuncu 1977’de Antalya Film Festivali'nde Kapıcılar Kralı filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de kazanmıştı.

    Son zamanlarda orijinal negatiflerden dijital ortama aktarılan Sunal’ın filmleri halen televizyonun vazgeçilmez filmleri olmayı sürdürüyor. Oyuncunun ölümsüz aziz hatırası önünde kendisini rahmetle anıyoruz…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top