Hesabım
    Tepenin Ardı’na Saraybosna’dan Jüri Özel Ödülü

    Bol ödüllü filmin festival yolculuğu sürüyor...

    Ülkemizdeki ilk gösterimini 31. İstanbul Film Festivali’nde yarışmalı bölümde yapan ve En İyi Filme verilen Altın Lale, En İyi Senaryo ve Fipresci ödüllerini kazanan Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, Taypey Film Festivali’nin Uluslararası Yeni Yetenek Yarışmasında Jüri Özel Ödülü’nü kazanmasının ardından 18. Saraybosna Film Festivali’nden de Jüri Özel Ödülü ile döndü. Film 47. Karlovy Vary Film Festivali’nde de En İyi Asya Filmi Ödülü’ne değer görülmüştü.

    İlk gösterimini yaptığı ve En İyi İlk Film Mansiyon Ödülü'nü kazandığı 62. Berlin Film Festivali’nden bugüne katıldığı her festivalden ödülle dönmeyi başaran yapımın festival yolculuğu Sırbistan’da yapılacak 19. Palic Film Festivali ve Yeni Delhi'de düzenlenen 12. Osian Cinefan Film Festivali ile devam edecek.

    Western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle gerilimi yüksek bir aile dramını anlatan Tepenin Ardı, sorunlarıyla yüzleşmek yerine düşmanlar yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatıyor. Filmin kadrosunda bulunan isimlerse Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman ve Banu Fotocan.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top