Hesabım
    Michael Clarke Duncan Vefat Etti

    Yeşil Yol'un John'u dün yaşamını yitirdi...

    Yeşil Yol filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı olan Michael Clarke Duncan, dün 54 yaşında hayat veda etti.

    13 Temmuz'da geçirdiği kalp krizi sonucu Los Angeles'ta kaldırıldığı Cedars Sinai Medical Center'da tedavi gören Duncan, iki aylık yaşam mücadelesinde yenik düştü. Oyuncunun aile yakınlarından gelen açıklamaya göre Duncan bu süreçte maalesef tam olarak iyileşme gösteremedi.

    1957 Chicago doğumlu olan aktör Alcorn State Üniversitesi'ne devam ederken, ailesine maddi destek olmak için eğitimini yarıda bırakmıştı. Geçici çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, 1995 yılında oyunculuğu denemek için Los Angeles'a gelen aktör Hollywood dünyasına Will Smith ve Martin Lawrence gibi oyuncuların korumalığını yaparak adım atmıştı.

    İdam koltuğuna giden zenci mahkum "John Coffey" rolündeki performansıyla 1999 yılındaki Akademi Ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Osar adaylığı olan Duncan, hafızalara kazındığı  Yeşil Yol dışında Armageddon Akrep KralAdaGünah Şehriİkili Oyun gibi filmlerde de yer almıştı. Oyuncu yakın zamanda FOX'un yapımcılığında hayata geçirilen The Finder adlı televizyon dizisinde 'Leo Knox' rolünü üstleniyordu...

    Clarke Duncan, kalp hastalıkları konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan American Stroke Association için, kalp krizilerine dikkat çeken kamu spotlarında da yer almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top