Hesabım
    “Gözetleme Kulesi”nin Dünya Prömiyeri Toronto’da Gerçekleştirildi!

    Pelin Esmer'in yeni filmi festivalin Çağdaş Dünya Sineması bölümünde gösterildi...

    Pelin Esmer’in yönetmenliğini üstlendiği Gözetleme Kulesi filminin dünya prömiyeri 8 Eylül Cumartesi Günü 37. Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Bu sene Toronto’ya Türkiye’den giden tek film olan Gözetleme Kulesi’nin, festivalde dünyanın dört bir yanından en iyi sinema filmi örneklerine yer verilen “Contemporary World Cinema” (Çağdaş Dünya Sineması) bölümü kapsamında gerçekleştirilen galasına ilgi yoğundu. Galaya katılan filmin yönetmeni Pelin Esmer ile filmin başrol oyuncuları Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez gösterimden sonra seyircilerin sorularını cevapladılar. Pelin Esmer bundan önceki filmi 11’e 10 Kala ile de 2010 yılında Toronto Film Festivali’nin “Kentten Kente” bölümünde yer almıştı.

    Film Toronto'nun ardından Türkiye prömiyerini 17-23 Eylül tarihleri arasında 19. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gerçekleştirecek. Kasım 2012’de ise Tiglon dağıtımıyla vizyona girecek.

    Bir yangın gözetleme kulesinde bekçi olarak çalışan Nihat'la, otobüs hostesliği yapan Seher'in suçluluk duygularına karşı verdikleri mücadeleyi anlatan filmin başrollerinde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez yer alıyor. Filmin kadrosundaki diğer isimler arasında Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın, Mehmet Bozdoğan ve Mehmet Mola bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top