Hesabım
    Miyazaki'nin Yürüyen Şatosu Rekora Koştu

    Korku filmlerinden sonra animeler de İngilizce fırtınasında

    Hangi anime hayranı Prenses Mononoke'yi ve dolayısıyla Hayao Miyazaki'yi bilmez? Anime ustasının son filmi Howl's Moving Castle (Howl'ın Yerinde Duramayan Şatosu) geçtiğimiz hafta Japonya'da vizyona girdi ve tarihi bir rekora imza attı. İlk iki gününde 1.4 milyon yen gişe hasılatı (yaklaşık 13.5 milyon dolar) elde eden anime bu güne kadar en iyi açılışı yapmış Japon filmi oldu.

    Bu başarının ardından basın toplantısı düzenleyen filmin yapımcısı Toshio Suzuki yaptığı basın toplantısında, Miyazaki hayranları ne düşünür henüz bilmiyoruz, filmle ilgili başka haberler de verdi. Anime üstadının son filminin İngilizce versiyonu da yapılacakmış ama başka bir ustanın elinden. Sevimli Canavarlar'ın yönetmeni Peter Docter, Miyazaki'nin İngiliz yazar Diana Wynne Jones'un fantastik romanından uyarladığı Howl's Moving Castle'ı, Japon yönetmenin yorumundan yorumlayacak.

    Biraz karışık gibi görünse de sonuç gösteriyor ki, Uzakdoğu sineması sadece korku filmleriyle değil, yakında çizgi filmleriyle de Hollywood'u esir alacak. Bu arada Suzuki bir şeyi daha itiraf etmeyi unutmadı, İngilizce versiyon için düşünülen ilk isim, Oyuncak Hikayesi'nin yönetmeni John Lassater'di. Fakat yönetmen Pixar'ın son animasyonu Cars'la meşgul olduğundan görev Docter'e kaldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top