Hesabım
    'Tepenin Ardı' Asya Pasifik Film Ödülleri'nde Yarışacak!

    Film ödül yarışında 3 dalda aday...

    İlk gösterimini yaptığı Berlin Film Festivali'nden En İyi İlk Film–Özel Mansiyon, Caligari Ödülü kazanan Emin Alper imzalı Tepenin Ardı filminin festival yolculuğu devam ediyor. Film, son olarak 23 Kasım 2012 tarihinde Avustralya'nın Brisbane şehrinde düzenlenecek Asya Pasifik Film Ödülleri'ne 3 dalda aday gösterildi.

    Başta En İyi Film kategorisinde olmak üzere En İyi Erkek Oyuncu dalında Tamer Levent, En İyi Senaryo dalında Emin Alper ödüle aday gösterildiler. Her dalda 5'er adayın açıklandığı aday listesini şu adresten inceleyebilirsiniz:

    Asya Pasifik Film Ödülleri'nin dikkat çeken özelliği, ödüllerde geçtiğimiz sene Nuri Bilge Ceylan Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Sinematografi' ve Jüri Büyük Ödülü'nü kucaklamasıydı. Ödüllerde En İyi Film Ödülü'nü alan İran yapımı Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) aynı zamanda Oscar Ödülleri'nde de En İyi Yabancı Film Ödülü'nü kazanmıştı. Bu sene Tepenin Ardı dışında ülkemizi ödüllerde temsil eden bir diğer film, En iyi Senaryo ve En İyi Yönetmen dallarında yarışacak olan Reis Çelik'in yönettiği Lal Gece olacak.

    Asya Pasifik Film Ödülleri'nde Mısır'dan Cook Adaları'na, Rusya'dan Yeni Zellanda'ya kadar 70 ülkeden yüzlerce film yarışıyor.

    Ülkemizde 14 Aralık'ta Türkiye'de vizyona girecek olan Tepenin Ardı 11-20 Ekim tarihleri arasında da Abu Dhabi Film Festivali'nin Yeni Ufuklar bölümünde yarışacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top