Hesabım
    Bulut Atlası'nın Yazarı David Mitchell Film Hakkında Konuştu!

    Ülkemizde geçtiğimiz hafta vizyona giren uyarlama hakkında kitabın yazarı ne düşünüyor?

    Şu sıralar dünya sinema camiasında en fazla tartışma koparan filmlerin başında gelen Bulut Atlası (Cloud Atlas), ülkemizde de vizyona girmesiyle birlikte ülke sinema gündeminin de merkezinde yer almayı başardı. Beğeneni olduğu kadar nefret edeni de bol bu yüksek bütçeli çok öykülü epik projenin mimarı, filmin uyarlandığı ödüllü kitabın yazarı İngiliz yazar David Mitchell, filme dair ilk görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

    New York'ta katıldığı Symphony Space organizasyonunda konuşan ünlü yazar, yazarken filme çekilmesinin imkânsız olarak gördüğü kitabı hakkında "Bu kitap yazdıklarım arasında sinemaya uyarlanması en imkânsız görünen kitap değil sadece, okuduklarım arasında da sinemaya uyarlanması en imkansız görünen kitap aynı zamanda" dedi.

    Filmi bir tercümeye benzeten yazar, yönetmenler Tom Tykwer, Andy ve Lana Wachowski Kardeşler'in kitabı olduğu gibi perdeye taşımadıklarını, eğer böyle bir yola gitselerdi sonucun hüsran olabileceğini belirtti. Yönetmenlerin aldıkları bu karardan hoşnut olduğunu belirten yazar Mitchell, belli bir kurala sadık ve sıralı ilerleyen hikâyeyi paralel bir kurguya taşıyarak mozaik bir çatı kuran filmin bu tavrını onayladığını, değişiklikleri roman dilinden film diline geçişin bir zorunluluğu olarak gördüğünü belirtti. Mitchell ayrıca bu değişikliği de "güzel bir geçiş" olarak nitelendirdi.

    6 farklı hikâye, yüzyılları aşan bir zaman diliminde zamanlar üstü bir anlatı ve farklı rollerde karşımıza çıkan pek çok oyuncu; Bulut Atlası (Cloud Atlas) önümüzdeki günlerde de zihinleri bulandırmaya devam edecek gibi gözüküyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top