Hesabım
    Tepenin Ardı Sinema Salonlarından Talep Bekliyor!

    Bol ödüllü yerli film, devletin yapım desteği verdiği filmlerin vizyon sıkıntısı yaşaması sorununu tekrar gündeme getirdi...

    Son olarak Asya Pasifik Film Ödülleri'nden En İyi Film Ödülü ile dönen bol ödüllü Tepenin Ardı, dünyayı dolaştıktan sonra 14 Aralık'ta Türkiye'de vizyona girmeye hazırlanıyor. Başta ilk gösterimini yaptığı Berlin Film Festivali olmak üzere Karlovy Vary Film Festivali, Saraybosna Film Festivali ve İstanbul Film Festivali gibi çeşitli festivallerden ödüllerle dönen yapım ülkemizde salon işletmecileri tarafında pek rağbet görmedi.

    Filmin Türkiye dağıtımcısı Tiglon Film'den alınan bilgiye göre, şimdiye dek sadece 7 sinema salonu filmi vizyona sokmak üzere talepte bulundu. Film ekibi ise sinema salonlarından daha çok ilgi ve talep beklediklerini belirtti.

    30'un üzerinde film festivalinde gösterilen ve toplam 16 ödül kazanan filmin yönetmenliğini Emin Alper yaparken kadrosunda Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür ve Berk Hakman gibi isimler bulunuyor. Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.

    Beyazperde olarak daha önce Kültür Bakanlığı'nın “Yerli filmlerin vizyon sıkıntıyı gidermek amacıyla Bakanlık olarak özellikle Türk filmlerine ağırlık verecek sinema salonlarına mali katkı sağlama yönünden bir çalışma başlatacağız” sözünü hatırlatarak, yetkililerin verdikleri bu sözü bir an önce hayata geçirmelerini bekliyor ve Tepenin Ardı gibi bol ödüllü filmlerin seyirciyle buluşmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top