Hesabım
    Frank Langella Tekrar Politikaya Atılıyor!

    Reykjavik projesi Soğuk Savaş dönemine ışık tutacak...

    Frost/Nixon filmiyle hem politik dramadaki yeteneğini tekrar gösteren ve bu performansla 2009 Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilen Frank Langella, Mike Newell’in yöneteceği Reykjavik isimli yeni bir politik gerilim filmiyle boy gösterecek.

    Deadline'ın haberine göre ünlü oyuncu Soğuk Savaş döneminde ABD dış politikasının yeniden şekillenmesinde büyük etkileri olan Ronald Reagan'ın danışmanı Paul Nitze'ye hayat verecek. ABD'nin 40. Başkanı Reagan'ı Michael Douglas canlandırırken, dağılan Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov rolünde ise Christoph Waltz'ı izleyeceğiz.

    Filme Reykjavik isminin verilmesi ise şaşırtıcı değil. 1986'de iki lider İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te bloklar arasındaki silahlanma yarışını durdurmak ve Soğuk Savaşı bitirmek için bir araya gelmiş ve yeni dünya düzeninin hatları da bu önemli zirveden sonra belli olmaya başlamıştı.

    Soğuk Savaş'ın en hareketli günlerini beyazperdeye taşıyacak olan filmin çekimlerine Mart ayında İzlanda'da başlanması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top