Hesabım
    'Sinemanın Hikâyesi' Raflarda!

    915 dakika, 15 bölüm, 5 disk... Sinema hakkında bildiğiniz her şeyi unutun ve Sinemanın Hikâyesi'ni bir de Mark Cousins'den dinleyin...

    Daha önce İstanbul Film Festivali'nde seyirci karşısına çıkan ve sinema sanatı üzerine çekilmiş en kapsamlı belgesellerden biri olarak gösterilen Sinemanın Hikâyesi şimdi Calinos Films ve Tiglon işbirliğiyle raflardaki yerini aldı.

    Mark Cousins yönetmenliğinde çekilen bu eşsiz belgesel tam 915 dakika ve 15 bölümden oluşuyor. 5 Disk’ten oluşan bu set, özel kutusunda, özel tasarımıyla ve içinden çıkan “Sinemanın Hikâyesi” özel kitabıyla koleksiyonlardaki yerini almayı bekliyor.

    Yaratıcılık ve yenilikle birlikte gelişen sinemanın hikâyesini özgün ve kişisel bir dille, dünden bugüne dünya sinemasının geçirdiği evreler üzerinden samimi bir dille anlatan belgesel, izleyiciye adeta sinema tarihi kitaplarının filme çekilmiş bir versiyonunu sunuyor.

    6 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu devasa çalışma, sinemanın 4 kıtaya yayılan 110 yıllık hikâyesini, binlerce filmden örneklerle ve ünlü sinemacılarla yapılan röportajlarla kayda geçiriyor. Sinemanın gelişimine ithaf edilen bir “aşk mektubu” niteliğindeki bu film için Cousins, Hollywood’dan Mumbai’ye, Hitchcock’un Londra’sından Pather Panchali’nin çekildiği Hindistan kasabasına kadar sinema tarihinde önemli yer edinmiş birçok mekân geziyor. Başlangıcından yüksek bütçeli blockbuster örneklerine sinemanın endüstrileşme serüvenine de ışık tutan yapımda Bernardo Bertolucci, Stanley Donen, Gus Van Sant, Lars von Trier, Claire Denis, Martin Scorsese, Baz Luhrmann, Alexandr Sokurov, Ken Loach, Jane Campion, Abbas Kiarostami ve Claudia Cardinale gibi efsanevi sinemacılar ve oyuncularla yapılmış söyleşiler de yer alıyor.

    Sinemaya dair bildiklerinizi ters yüz edecek bu seti özellikle sinefillerin kaçırmamasınızı öneriyoruz!

    Klip #1: Köpüklerden Fikirlere

    Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top