Hesabım
    Tepenin Ardı'na Bir Ödül de Sofya'dan

    Geçen senenin festival ve ödül rekortmeni filme Sofya Film Festivali'nden bir ödül daha geldi...

    Geçtiğimiz senenin festival ve ödül rekortmeni filmi Tepenin Ardı, 17. Uluslarası Sofya Film Festivali'de "Balkan" yarışmasında En İyi Film ödülünü kazandı. Aynı bölümde yarışan Yeşim Ustaoğlu'nun Araf filmi ise Bulgar Sinema Eleştirmenleri ödülüne layık görüldü.

    Aralık 2012'de Türkiye'de vizyona giren Tepenin Ardı, 10 Nisan'da da Fransa'da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Filmin dağıtımını Fransa'da geçtiğimiz senenin Oscar ödüllü Asghar Farhadi'nin Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) ve Cannes Jüri Özel ödüllü Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmlerinin de dağıtımcısı olan Fransa'nın önde gelen dağıtım şirketlerinden Memento Films yapacak. Fransa vizyon tarihini 10 Nisan olarak belirleyen Memento Films, filmi Fransa genelinde 25 şehirde, 30 salonda gösterime sokmayı planlıyor.

    Şubat 2012'de Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü dünya prömiyerinden sonra, Tepenin Ardı 30'un üzerinde film festivalinde gösterildi ve toplam 20 ödül kazandı.

    Çekimleri geçtiğimiz Ağustos 2011'de Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top