Hesabım
    Festival Günlüğü - 5 Nisan Cuma Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde yedinci gün...

    32. İstanbul Film Festivali'nde bugün “NTV Belgesel Kuşağı”nından deneysel sinemanın geçmişine daha yakından bakan Bir Deneysel Sinema Tarihi, yönetmen Pip Chodorov’un katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 11.00’de gösterilecek. Chodorov bugün ayrıca yazar, editör, festivalci ve sinemacı Heinz-Peter Schwerfel ile birlikte, Akbank Sanat’ta saat 16.00’da, Selim Eyüboğlu moderatörlüğünde yapılacak olan “Serbest Radikaller – Deneysel Sinema Üzerine Bir Söyleşi” adlı etkinliğe katılacak. Söyleşi için gerekli olacak yer kuponları sabah 10.00’dan itibaren Akbank sanat’tan temin edilebilir.

    Başrollerinde Gérard Depardieu ve Marc-André Grondin’in yer aldığı ve prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Gülen Adam (L' Homme qui rit), “Edebiyattan Beyazperdeye” bölümü kapsamında  yönetmen Jean-Pierre Améris’in katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 16.00’da gösterilecek. “Antidepresan” bölümünde yer alan Eyvah ise yönetmeni Jan Ole Gerster'ın katılımı ile Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 16.00’da gösterilecek. Film hayattan ne istediğini bilmez bir halde, kafasına göre yaşamaya çalışan Berlinli Niko’nun komik olduğu kadar hüzünlü yaşamını anlatıyor.

    Festivalin bu yıl ki konukları arasında “Dünya Festivallerinden” bölümünde, Hollywood’un sevilen oyuncularından Stephen Dorff yer alıyor. Dorff, İsrailli bir pilotu canlandırdığı, Eran Riklis´in son filmi Zeytin'in Feriye Sineması'nda saat 16.00’da yapılacak gösterimine katılacak. Bugün ayırca Markus Imhoof'ın, Albert Einstein’in "Arılar yok olup giderse insanlık sadece dört yıl ayakta kalır." sözüyle kafamızda geleceğe dair soru işaretleri bıraktığı filmi Baldan Acı (More than Honey)'nın gösterimi Beyoğlu Sineması'nda, saat 16.00’da yönetmenin katılımı ile gerçekleştirilecek.

    Baldan Acı Fragman

    Ntv Belgesel Kuşağı kapsamında, Marco Becchis'in İtalyan babasının zamanında anlattığı faşist İtalya’nın manzarasını Luce enstitüsü arşivinden klipler ve seslerle yeniden inşa ettiği filmi Liderin Gülüşü bugün Becchis'in de katılımıyla Beyoğlu Sineması saat 21.30'da gösterilecek.

    Bu yıl sekizincisi düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın panellerinden ilki olan “Proje Geliştirme Aşaması” Hakkında Ne Biliyoruz?, sinema öğrencilerine yönelik olarak Akbank Sanat’ta saat 14.00’de gerçekleşecek. Tobias Pausinger ve Gabriele Brunnenmeyer deneyimlerini paylaşacakları panelin moderatörlüğünü yapımcı Enis Köstepen gerçekleştirecek. Yalnızca sinema öğrencilerinin ücretsiz katılabileceği panel, tüm film profesyonellerine ve sinemaseverlere açık olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top