Hesabım
    Festival Günlüğü - 7 Nisan Pazar Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde dokuzuncu gün...

    Festivale uzun yıllar ev sahipliği yapan Emek Sineması’nın yıkımıyla ilgili bugün saat 16.00’da Tramvay durağından sinemanın önüne bir yürüyüş düzenleniyor. Emek Sineması’na doğru yapılacak yürüyüşe ulusal ve uluslararası sinema dünyasından isimlerin katılması bekleniyor.

    Festivalin onur ödülü, politik sinemanın ustası Costa-Gavras’a, “Akbank Galaları” kapsamındaki filmi Kapital’in Atlas Sineması’nda saat 13.30’daki gösteriminin öncesinde takdim edilecek.Usta yönetmen bugün ayrıca saat 18.00’de Akbank Sanat’ta, moderatörlüğünü sinema yazarı Alin Taşçıyan’ın yapacağı bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşide sinema anlayışı ve filmleri üzerine bir sohbet gerçekleştirecek. Ntv Belgesel Kuşağı'ndan Markus Imhoof’un son filmi Baldan Acı (More than Honey) ise bugün saat 16.00’da Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.

    Anılarına bölümünde ise başrol oyuncusu River Phoenix’in 1993’teki trajik ölümü nedeniyle yarıda kalan ve Eylül 2012’de Hollanda Film Festivali’ndeki gösterimine kadar izleyicilerle buluşamayan Kirli Kan, yönetmen George Sluizer'in katılımıyla Atlas Sineması'nda saat 16.00’da gösterilecek.

    Festivalin öne çıkan filmlerinden olan ve “Dünya Festivallerinden” bölümü kapsamında yer alan Çocuk Pozu (Pozitia Copilului)'nun gösterimi Atlas Sineması'nda saat 19.00'da. Calin Peter Netzer da salonda hazır bulunacak ve filmin sonrasında izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

    Charles Dickens’ın eşsiz romanı Büyük Umutlar (Great Expectations)'ın beyazperdeye son uyarlamasının gösterimi ise Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da filmin ödüllü yönetmeni Mike Newell'ın katılımı ile gerçekleştirilecek. Festivalin İnsan Hakları FACE Yarışması jürisinde bulunan ödüllü belgesel yönetmeni Dan Setton’un 194. Devlet filmi Beyoğlu Sineması saat 19.00’da yönetmenin katılımıyla gösterilecek.

    Uluslararası Yarışma’nın bu yılki jüri üyelerinden olan yönetmen Malgoska Szumowska'nın, Berlinale’de Teddy Ödülü kazanan filmi ...Adına'nın bugünkü gösterimi ise Atlas Sineması'nda saat 21.30’da. Köprüde Buluşmalar'ın Happy Hour'ları bugün Gürcistan Film Merkezi’nin sponsorluğunda saat 17.00’de Cezayir’de başlayacak.

    Büyük Umutlar Orijinal Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top