Hesabım
    Festival Günlüğü - 12 Nisan Cuma Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde ondördüncü gün...

    Festivalin bu yılki Altın Lale Uluslararası Yarışma’nın jüri başkanlığını üstlenen Avustralya Yeni Dalgası’nın öncü yönetmeni Peter Weir bugün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda saat 16.00’da bir sinema dersi verecek.

    Uluslararası Yarışma’da yer alan Can Ateşi,yönetmeni Laurent Cantet’nin katılımıyla bugün Feriye Sineması’nda saat 16.00’da gösterilecek. Film Amerikan yazar Joyce Carol Oates’in Türkçeye de aynı adla adıyla kazandırılan romanından uyarlandı.

    Komünizm sonrası “korsan-kapitalist” Kazakistan toplumunun acımasız politik bir eleştirisini yapan Öğrenci, yönetmen Darezhan Omirbayev’in katılımıyla Atlas Sineması saat 11.00’de gösterilecek.  Altın Lale Uluslararası Yarışma’da yer alan Kuleli Ev, filmin yönetmeni Eva Neymann’ın katılımıyla Feriye Sineması’nda saat 19.00’da izlenebilir.Film Karlovy Vary, Batum ve Tallinn’de ödüller kazanmıştı.

    Onur Ünlü’nün son filmi Sen Aydınlatırsın Geceyi, Atlas Sineması’nda saat 21.30’da film ekibinin katılımı ile gösterilecek. Olağanüstü becerileri olan kasabalıların olağan sıkıntılarını, endişelerini ve dertlerini anlatan film, Altın Lale Ulusal Yarışma filmlerinden.

    Sen Aydınlatırsın Geceyi Fragman

    Festivalin “Sinemada İnsan Hakları” bölümünden ve FACE Ödülü için yarışacak filmlerden Bir Gece’nin Beyoğlu Sineması’nda saat 21.30’daki gösteriminde yönetmen Lucy Mulloy filmiyle ilgili soruları cevaplayacak.

    Derviş Zaim'in Ulusal Yarışma’daki filmi Devir, Hasanpaşa köyündeki çoban yarışını anlatıyor. Filmin Atlas Sineması saat 16.00’da gösterimine katılan yönetmen filmiyle ilgili soruları cevaplayacak.

    “Dünya Festivallerinden” bölümünde, Uluslararası Yarışma jürisinde yer alan Malgoska Szumowska’nın yönetmenliğindeki ...Adına filminin Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 11.00’deki gösterimine filmin oyuncusu Mateusz Kosciukiewicz katılacak.

    Pera Müzesi Salonu’nda bugün gösterilecek olan “Türkiye Belgeselleri”nden ilki saat 16.00’da Cenk Örtülü ve Zeynel Koç’un İşkenceyi Gördük filmi olacak. Yönetmenliğini Hatice Kamer’in yaptığı Annemin Pusulası filmi saat 19.00’da, Andrea Luka Zimmerman’ın Taşkafa, Bir Sokak Hikâyesi filmi ise saat 21.30’da gösterilecek

    Çektiği kısa filmlerle çeşitli festivallerde ödüller kazanan Serhat Furtuna’nın ilk uzun metraj çalışması olan Oyuncu, Beyoğlu Sineması’nda saat 19.00’da yönetmenin katılımıyla izleyiciyle buluşuyor

    Enrique Rivero’nun ikinci filmi Ölme yalnızlık, aile ve zamanın akışına dair ince ve gerçekçi bir film. Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da yapılacak gösterimin ardından yönetmen izleyicilerin sorularını cevaplayacak.

    Berlin Film Festivali´nde prömiyerini yapan Küçük Şeyler yönetmeni Nicolas Wackerbarth’ın ilk uzun metrajlı filmi. Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’da yapılacak gösterime yönetmen de katılacak.

    2012'de Selanik Film Festivali’nde En İyi Senaryo, İzleyici ve Jüri Özel Ödülleri’ni alan Son, yönetmeni Amir Manor'un katılımıyla Feriye Sineması saat 21.30’da gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top