Hesabım
    2013 Cannes: Açılış Gecesi ve Günün Ayrıntıları

    Gecenin sunuculuğunu Audrey Tautou üstlenirken, festivali başlatan isim, Leonardo Dicaprio oldu. Bugünün öne çıkan filmi ise François Ozon’un Jeune & Jolie'si...

    Dün akşam gerçekleştirilen görkemli açılış töreni ile dünya sinemasına merhaba diyen 66. Cannes Film Festivali, ilk günden taze haber ve gelişmelere sahne oldu.

    Dün sabah saatlerinde Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby)'nin basın gösterimi ardından gerçekleştirilen konferanstan haberlerimiz arasında aktardıklarımızın yanı sıra dün ayrıca, başkanlığını Steven Spielberg’ün üstlendiği yarışma jürisi de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. “Filmler daima birbirleriyle yarış halindedir” diyen usta yönetmene bu sene jüride Nicole KidmanNaomi Kawase, Daniel Auteuil, Vidya Balan ve bu sene adı ödüllerle bolca anılan Cristian Mungiu, Christoph Waltz ve  Ang Lee eşlik ediyor. Nicole Kidman Cannes’nın prestijinin altını çizerken, Waltz ise Altın Palmiye'yi iyi filmin vardığı bir sonuç olarak niteledi.

    Muhteşem Gatsby

    Cannes’ın açılış gecesi ise kırmızı halıda birbirinden ünlü isimleri ağırladı. Audrey Tautou’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede kırmızı halı Cindy Crawford, Fan Bingbing, Lana Del Rey ve Nicole Kidman gibi birbirinden güzel oyuncuları da ağırladı. Grand Théâtre Lumièr’de gerçekleştirilen açılışta Fransız oyuncu Tautou, davetlileri de etkileyen bir açılış konuşması yaptı. Jüri başkanı Spielberg’ün ardından sahneye Muhteşem Gatsby’nin sunumu için Leonardo DiCaprio ve Amitabh Bachchan çıktı. Festivali resmen başlatan isim ise DiCaprio oldu. Kırmızı halı geçişinden renkli görüntüleri haberin içindeki videolarımızdan izleyebilirsiniz:

    Muhteşem Gatsby

    Festivalin bugün öne çıkan programında ise Sofia Coppola'nın açılış filmi olarak yer alan son işi The Bling Ring ve Ryan Coogler imzalı Fruitvale Station yer alırken yarışmalı bölümün öne çıkan filmiyse François Ozon’un yine kadınları merkezine alan Jeune & Jolie adlı son yapımı. Filmin basın toplantısından notlar için Beyazperde.com’u takip etmeye devam edin!

    Bugün ilk gösterimini yapacak bir başka film ise Meksika toplumuna içerden bir bakış atan Amat Escalante imzalı Heli.

    Muhteşem Gatsby

    Fotoğraflar:  AFP

    Beyazperde'de Cannes Film Festivali:

    2013 Cannes Film Festivali Filmleri!

    Cannes 2013: Sea at War Hakkında Dedikodular

    Cannes 2013 : Beyazperde Muhteşem Gatsby'i Cannes'da Takip Ediyor!

    Cannes 2013 Başlıyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top