Hesabım
    2013 Cannes: 17 Mayıs Cuma Gününün Ayrıntıları

    Festivalde dün Sofia Coppola ve François Ozon filmlerini anlattı. Bugünün programından detaylar...

    Cannes Film Festivali'nde ikinci gün başladı. Festivalde dün gösterilen filmlerden biri olan Jeune & jolie'nin yönetmeni François Ozon basın toplantısında neden ergenlik ile ilgili bir film yaptığı konusundaki soruya ''Uzun zamandır gençlerle çalışmıyordum, en son genç erkeklerle çalışmıştım, şimdi de genç ve güzel bir kızla çalışmak istedim. Kendi teenage zamanlarımı hatırlamak istedim. O zamanlarda dersler alırız, hayal kırıklıkları yaşarız, aşk, ailelerimiz aslında düşündüğümüz gibi değillerdir. Aslında zamansız bir konu ve yaşsız bir kız gibi düşünebilirsiniz bu hikayeyi. Gerçekçi ve empresyonist olmasını istedim. Bu yüzden 4 mevsim 4 şarkı koydum. Rimbaud vs bundan dolayı var filmde.'' yanıtını verdi.

    The Bling Ring

    Yönetmene filmde var olan mesafenin nedenini ve kızın başına gelenlerin ne sebeple olduğunu bilinmemesi hakkındaki soruya ''Mesafeyi her zaman severim, izleyicilere bırakmak isterim. O kızın niye öyle olduğunu ben bile bilmiyorum, sebepler birçok, hepsi de izleyiciye kalmış.'' şeklinde karşılık verdi. Filmdeki kız için;''Filmde kızı yargılamıyoruz, sadece gösteriyoruz. Hayatta en zor şeylerden biri de sevdiğiniz insanın değişimine ya da yokluğuna alışmaktır, bunu kabullenebilmektir önemli olan.'' yorumunu yaptı.

    Sofia Coppola'nın son filmi The Bling Ring'in gösteriminin ardından yapılan basın toplantısında Coppola filmle ilgili olarak konunun 10 yıl önce yaşanmış gerçek bir hikaye olduğundan bahsetti. Tüm karakterler için araştırma yapmaları gerektiğini ve reality showlar izlediğini ekledi. Ayrıca filmde kullanılan evinde gerçekten Paris Hilton'un evi olduğu bilgisini de paylaştı.

    Haberimizdeki videolardan filmin gösterimi öncesi kırmızı halı geçişlerinden renkli görüntüleri izleyebilirsiniz.

    The Bling Ring

    Bugün gösterilecek filmler arasında yarışma filmlerinden olan Çinli yönetmen Jia Zhangke'nin A Touch of Sin (Tian Zhu Ding) adlı filmi bulunuyor. Zhang-Ke, Çin toplumunda iyice kendini gösteren şiddet öğesini göstermek istediği için filmde gerçekten yaşanmış dört gerçek hikayeyi kullanmış.

    Ayrılık (La Séparation) adlı filmi ile büyük başarı elde eden İran'lı yönetmen Asghar Farhadi, The Past (Le Passé) adlı filmi ile ilk kez yarışma kapsamında yer alıyor. The Past bugün gösterilecek filmlerden biri.

    Bugün izleyici ile buluşacak bir diğer film ise İtalyan oyuncu Valeria Golino'nun ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olan Miele. Mark Cousins'ın toplam 25 ülkede çekimlerini yaptığı A Story of Children and Film adlı belgesel de bugünün gösterim programında yer alıyor.

    66. Cannes Film Festivali'nden anlık gelişmeler için Beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    Beyazperde'de Cannes Film Festivali:

    Cannes 2013: Scarlet Johansson'un İlk Yönetmenlik Denemesi

    Cannes 2013 : The Bling Ring'in Yıldızı Emma Watson'dan Özel Röportaj!

    2013 Cannes: Açılış Gecesi ve Günün Ayrıntıları

    2013 Cannes Film Festivali Filmleri!

    Cannes 2013: Sea at War Hakkında Dedikodular

    Cannes 2013 : Beyazperde Muhteşem Gatsby'i Cannes'da Takip Ediyor!

    Cannes 2013 Başlıyor!

    Haber: Melis Z. Pirlanti

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top