Hesabım
    İspanya'nın İçindeki Deniz

    Yine Amenabar, yine rakip yok

    İspanya Film Akademisi'nin geleneksel olarak her yıl dağıttığı Goya ödülleri sahiplerini buldu. Ancak bu yılı diğerlerinden farklı kılan, tek bir filmin, 32 yaşındaki yönetmen Alejandro Amenabar'ın son filmi İçimdeki Deniz'in, 14 ödülle tartışılmaz zaferiydi. Fatih Akın'ın da ödüllere doymayan filmi Duvara Karşı ise En İyi Avrupa Filmi ödülüne layık görüldü.

    Ramon Sampredo'nun gerçek hayat hikayesinden uyarlanan ve ötenazi üzerine ciddi tartışmalar yaratan İçimdeki Deniz başta En İyi Film, Erkek Oyuncu ve Kadın Oyuncu olmak üzere nerdeyse bütün ödülleri toplayarak diğer filmlere şans tanımadı. Javier Bardem'e ve Lola Duenos'a En İyi Oyuncu ödüllerini kazandıran İçimdeki Deniz, En İyi Yardımcı Kadın ve Erkek Oyuncu, En İyi Çıkış Yapan Kadın ve Erkek Oyuncu, Senaryo, Görüntü Yönetmeni, Makyaj ve Müzik ödüllerini de kazandı. Filmin müzikleri de bizzat yönetmeni Amenabar tarafından yapılmıştı.

    İçimdeki Deniz, şimdiye kadar pek çok başka ödül de kazanmıştı. Avrupa Film Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ve Erkek Oyuncu ödüllerini almış, Venedik Film Festivali'nde de Gümüş Aslan ve En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı kazanmıştı. İçimdeki Deniz, 11 Şubat'ta sinemalarda...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top