Hesabım
    Türkiye Sineması Sırbistan’da

    20. Palic Avrupa Filmleri Festivali’nde özel bir Türkiye bölümü gerçekleştiriliyor.

    Sırbistan'ın Palic kentinde düzenlenen 20. Palic Avrupa Filmleri Festivali 13 Temmuz'da başladı. 19 Temmuz'a kadar sürecek festivalde özel bir Türkiye bölümü gerçekleştirilecek. Her yıl bir ülke sinemasıyla ilgili özel bölüm düzenleyen festivalin bu yılki konuğu Türkiye olacak. Özel bölümün programı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Ankara Sinema Derneği tarafından oluşturuldu.

    Programda Onur Ünlü'nün yönettiği Sen Aydınlatırsın Geceyi ana yarışmada yer alıyor. Uğur Yücel'in filmi Soğuk ise Parallels and Encounters bölümünde yarışıyor. Reha Erdem’in yönettiği Jîn, festivalin Çocuk ve Gençlik Bölümü'nde gösterilecek filmler arasında. Yeni Türkiye Sineması bölümünün açılış filmi Zeki Demirkubuz'un yönettiği Yeraltı. Özel bölümde yer alan diğer filmler ise şöyle; Kaybedenler Kulübü, Küf, Araf, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz.

    Palic Avrupa Filmleri Festivali'nde, bu yıldan itibaren Seyfi Teoman’ın anısına bir ödül verilmesi kararlaştırıldı. Seyfi Teoman Özel Ödülü birinci ya da ikinci filmini çeken yönetmenlere verilecek. Seyfi Teoman’ın yönettiği Tatil Kitabı daha önce Palic’te gösterilmiş, yapımcılığını üstlendiği Tepenin Ardı ise geçen yıl Palic’te büyük ödüle layık görülmüştü. Yarışmanın ana jürisinde Nurgül Yeşilçay yer alıyor. Festivale Türkiye’den Zeki Demirkubuz, Onur Ünlü, Ali Aydın, Yiğit Özşener, Ercan Kesal, Nadir Operli ve Cenk Alibeyoğlu katılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top