Hesabım
    Gözetleme Kulesi, Fransa’da Vizyona Girdi!

    Ülkemizde de büyük beğeni toplamış olan Türk filmi Gözetleme Kulesi, diğer ülkelerden sonra şimdi de Fransa'da vizyona girdi.

    Fransa bu hafta Pelin Esmer’in son filmi olan Gözetleme Kulesi’ne sinema salonlarında merhaba dedi. Arizona Films’in dağıtımcılığını üstlendiği yapım, 13 şehirde toplamda 18 kopya ile vizyonda.Geçtiğimiz Ağustos ayında Film Movement dağıtımıyla ABD’de gösterime giren film, 21 Kasım tarihinde ise Almanya’da vizyona girmesi planlanıyor.

    Gözetleme Kulesi promiyerini 19. Altın Koza Film Festivali’nde gerçekleştirerek, festivalden En İyi Yönetmen Ödülü dahil 5 ayrı ödül ile ayrılmıştı. Dünya prömiyeri ise 37. Toronto Film Festivali’nde yaparak, 16 Kasım 2012’de ülkemizde vizyona girmişti. Filmin yönetmeni Pelin Esmer ise 16-22 Eylül’de gerçekleşecek olan 20.  Altın Koza Film Festivali’nde ana jüri üyesi olarak yer alacak.

    Film, yangın gözetleme kulesine bekçi olarak adeta sığınmış olan Nihat ile, otobüslerde hostes olarak çalışan ve Tosya’da küçük bir otogara sığınan Seher’in suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşları birbirinin şahitliğinde yapmak durumunda kalışlarıno konu ediniyor.

    Gözetleme Kulesi adlı ödüllü film başrollerinde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez’i konuk ederken, onlara Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın, Mehmet Bozdoğan ve Mehmet Mola eşlik ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top